Την 19η ευρωπαϊκή χώρα που θα συμμετέχει στο ευρωπαϊκό λόττο (Eurojackpot) θα αποτελεί η Ελλάδα, ύστερα από την αναμενόμενη σήμερα ψήφιση του νομοσχεδίου για την εταιρική διακυβέρνηση των ΔΕΚΟ. Σε αυτό περιλαμβάνεται διάταξη για την αδειοδότηση του Eurojackpot, την επίγεια δηλαδή διεξαγωγή στην Ελλάδα του αριθμοπαιχνιδιού που διοργανώνεται πανευρωπαϊκά από την κοινοπραξία εταιρειών Eurojackpot Cooperation.

Η άδεια διεξαγωγής του Eurojackpot θα παραχωρηθεί στον ΟΠΑΠ έναντι ανταλλάγματος για διάστημα δέκα ετών, με έναρξη ισχύος την ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης κλήρωσης. Προβλέπεται ακόμη ότι η συμμετοχή του Δημοσίου στα έσοδα από τη διεξαγωγή του Eurojackpot καθορίζεται σε 30% επί του μεικτού κέρδους του ΟΠΑΠ.

Σήμερα στην κλήρωση του Eurojackpot συμμετέχουν 18 χώρες, η Κροατία, η Τσεχία, η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ισλανδία, η Ιταλία, η Λετονία, η Λιθουανία, οι Κάτω Χώρες, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Ισπανία και η Σουηδία. Τα χρηματικά κέρδη ξεκινούν από 10 εκατ. ευρώ και μπορούν να φτάσουν τα 120 εκατ., ποσό που κέρδισε, για πρώτη φορά στην ιστορία του παιχνιδιού, παίκτης από τη Δανία. Το προηγούμενο ρεκόρ είναι 90 εκατ. ευρώ, έπαθλο που κέρδισε παίκτης από την Τσεχία τον Μάιο του 2015.

To Eurojackpot κοστίζει 2 ευρώ ανά στήλη. Στόχος του τυχερού παιχνιδιού είναι οι παίκτες να βρουν τους νικητήριους αριθμούς σε σύνολο 50, όπως και δύο ακόμη σε σύνολο 12.

Διαβάστε ακόμη: