Mέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση της United Group, στον έλεγχο της οποίας βρίσκεται και η ελληνική Nova.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της BC Partners, Νίκος Σταθόπουλος, στο περιθώριο του συνεδρίου Mergers & Acquisitions Summit, υπάρχει εκτίμηση για διψήφιο αριθμό μη δεσμευτικών προσφορών, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να προέρχεται, σύμφωνα με τον ίδιο από αραβικά επενδυτικά κεφάλαια.

Ο επικεφαλής της BC Partners ξεκαθάρισε παράλληλα πως δεν υπάρχουν συζητήσεις ούτε επαφές με το CVC. Ο κ. Σταθόπουλος τοποθέτησε τον πήχη για την υλοποίηση του deal aσε τουλάχιστον 8 δισ. ευρώ (8 φορές τα EBITDA).

Ουσιαστικά ο κ. Σταθόπουλος επανέλαβε όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας από το Bloomberg που προ ημερών είχε αναφέρει πως η προθεσμία για την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών τοποθετείται μέσα στο Ιούνιο.

Όπως σημείωνε το Bloomberg, φέρονται να εξετάζουν την κατάθεση προσφοράς μεταξύ άλλων η Warburg Pincus, η Apax Partners, η Emirates Telecommunications Group, η Saudi Telecom, πιθανόν και η Iliad του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Χαβιέ Νιέλ.

Διαβάστε ακόμη