Ένα επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (18/6) στο σπίτι όπου μένει η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα στον Γέρακα, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Η 37χρονη αντίκρυσε στην αυλή τρία άτομα, την πρώην σύζυγο, τη μεγάλη κόρη και έναν συνεργάτη του κατηγορούμενου ποινικολόγου οι οποίοι χωρίς να την ειδοποιήσουν την αιφνιδίασαν για να πάρουν ρούχα του δικηγόρου από το σπίτι.

Η γυναίκα πάτησε το panic button κατά λάθος ενώ ακολούθησε ένταση, λιποθυμία της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, μηνύσεις και συλλήψεις.

Υπόθεση Λύτρα: Η κλήση μέσω Viber του δικηγόρου στη σύζυγό του

Όπως μετέδωσε το Star, η αρχή του επεισοδίου γράφεται στις 20:46 το βράδυ της Τρίτης, όταν ο Απόστολος Λύτρας καλεί μέσω Viber τη σύζυγό του και ενώ υπάρχει ο περιοριστικός όρος να μην υπάρχει συναναστροφή μεταξύ τους.

Εκείνη δεν απαντά, όχι μόνο στην κλήση αλλά και στα μηνύματα που στέλνονται για τα επόμενα είκοσι λεπτά από τον κατηγορούμενο ποινικολόγο και συνεργάτη του γραφείου του σε ομαδική συνομιλία στο Viber.

Η 37χρονη, εκείνη τη στιγμή, έχει μεταβεί με περιπολικό σε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης εξαιτίας του ξυλοδαρμού που έχει υποστεί. Έχει ενημερώσει ήδη την κόρη του Απόστολου Λύτρα με μήνυμα ότι δεν θα είναι στο σπίτι.

  • Κόρη Απόστολου Λύτρα: Να έρθω να πάρω πράγματα;
  • Σοφία Πολυζωγοπούλου: Δε θα είμαι σπίτι, θα λείπω μέχρι αργά.

Στις 22:01 το βράδυ η 37χρονη βρίσκεται στο σπίτι της στον Γέρακα μαζί με τον πατέρα της. Ξαφνικά ακούει να ανοίγει η πόρτα της αυλής. Πανικοβάλλεται και πατά τα panic button, καθώς γνωρίζει ότι κλειδί έχει μόνο η ίδια και ο Απόστολος Λύτρας.

Βγαίνει στην είσοδο όπως και ο πατέρας της και αντικρύζει την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, τη μεγάλη του κόρη και τον δικηγόρο συνεργάτη του γραφείου που της λένε ότι ήρθαν να πάρουν πράγματα. Δίπλα τους είναι ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το σπίτι.

Αστυνομικός: Βγείτε έξω, ποιοι είστε εσείς; Θέλω να δω τις ταυτότητές σας.

Υπόθεση Λύτρα: Ο διάλογος με την πρώην σύζυγο και τον συνεργάτη του γραφείου

Η 37χρονη κοιτά τον συνεργάτη του γραφείου και του λέει «Καλά δε σέβεστε τίποτα»

Πρώην σύζυγος Λύτρα: Εδώ είναι το σπίτι του Αποστόλη και ήρθαμε να πάρουμε ό,τι θέλουμε.

Ακολουθεί ένταση και το θύμα λιποθυμά. Στην κατάθεσή του ο αστυνομικός περιγράφει: «Ξεκίνησε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυρίας… και της άλλης μεγαλύτερης γυναίκας αλλά και του συνηγόρου. Πάνω στην ένταση η κυρία… φάνηκε σαν να λιποθυμάει και την τοποθετήσαμε σε μία ξαπλώστρα που ήταν στην αυλή μέχρι να αισθανθεί καλύτερα».

Στις 22:30 όλοι μεταφέρονται στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης. Τρία περιπολικά μεταφέρουν τους πρωταγωνιστές. Η 37χρονη δικηγόρος υπέβαλε μήνυση στην πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα για απειλή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία και αυτοδικία όπως και στον συνεργάτη δικηγόρο, τον οποίο μήνυσε επιπλέον και για εξύβριση.

Παράλληλα μήνυσε τον Απόστολο Λύτρα για ηθική αυτουργία στο επεισόδιο και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία του αυτοφώρου αλλά και για παραβίαση δικαστικών αποφάσεων.

Η πρώην σύζυγος συνελήφθη, όπως και ο δικηγόρος. Ο συνεργάτης του γραφείου αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα και πρώην σύζυγος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Διαβάστε ακόμη