Στην Εθνική τράπεζα λαμβάνουν χώρα  παρασκηνιακές εξελίξεις που προκαλούν έντονο εκνευρισμό στην κυβέρνηση και στο εσωτερικό της τράπεζας.

Συγκεκριμένα την προηγούμενη  εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις των νέων Ανώτατων Γενικών Διευθυντών στην Εθνική Τράπεζα, που ως συνήθως προκάλεσαν «θύελλα» – κυρίως παραπολιτική – στο εσωτερικό της τράπεζας.

Όπως μεταφέρουν οι πηγές μας – που πως έχετε διαπιστώσει τις τελευταίες εβδομάδες δεν πέφτουν έξω – οι Νεοδημοκράτες της Εθνικής Τράπεζας στο άκουσμα των νέων προαγωγών ανέβηκαν στα κάγκελα με την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Ψηλά στη λίστα των νέων τοποθετήσεων βρέθηκε ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια σε Γενική Διεύθυνση στέλεχος της τράπεζας, γνωστή για τις ιδιαίτερα «στενές» σχέσεις που διατηρεί με τον κ. Δημήτρη Καποτόπουλο, γνωστό για τον ισχυρό ρόλο που διαδραμάτισε στην Εθνική Τράπεζα επί Κυβέρνησης Σύριζα, ως Γενικός Διευθυντής Χρηματοδοτήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο τραπεζικό στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ταμείο Υγείας της ΕΤΕ και μάλιστα το ποσοστό της παράταξης της είναι μονοψήφιο!

Την ίδια στιγμή οι συνδικαλιστικές υποχρεώσεις της στο ΤΥΠΕΤ την κρατούν περισσότερο από τον μισό μήνα μακριά από την οργανική της θέση και την άσκηση των καθηκόντων της.

Προφανώς, επισημαίνουν οι πηγές μας, στο αίτημα που υπέβαλε ο Καποτόπουλος για την αξιοποίηση της «προστατευόμενης του, η διοίκηση «δεν μπόρεσε» να απαντήσει αρνητικά, καταλογίζοντας σοβαρές ευθύνες ότι το πραγματικό «κουμάντο» στην τράπεζα εξακολουθεί να το έχει ακόμη ο Δ. Καποτόπουλος.

Την ίδια στιγμή οι συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίες ρίχνουν ευθέως τα βέλη στον Διευθύνοντα Σύμβουλο Παύλο Μυλωνά καθώς την ώρα που εμφανίζεται να έχει δήθεν «κολλητιλίκια» με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πραγματικό έλεγχο της Εθνικής Τράπεζας – εδώ και δεκαετίες – έχουν το ΠΑΣΟΚ και κύριο λόγο και ο ΣΥΡΙΖΑ δευτερεύοντος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τελευταίες εκλογές για το Ταμείο Υγείας της ΕΤΕ η παράταξη του ΠΑΣΟΚ έλαβε 13 έδρες και η ΔΑΚΕ μόλις 2.

Στο ερώτημα γιατί οι Νεοδημοκράτες δεν ασχολούνται με τα εργασιακά της τράπεζας, η απάντηση είναι ότι με την ανοχή του Μυλωνά στα «υπόγεια της ΕΤΕ κάνει κρύο» φωτογραφίζοντας τις πρακτικές «ψυγείου» που ουδέποτε έλειψαν από την τράπεζα.

Διαβάστε ακόμη