Ο Νίκος Ξανθόπουλος έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια, μετά από νοσηλεία ενός μήνα σε μονάδα εντατικής θεραπείας, λόγω σοβαρών καρδιολογικών προβλημάτων.

Ο θάνατος του ηθοποιού βύθισε στη θλίψη τα αγαπημένα του πρόσωπα, τα οποία έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν μέσω των social media.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας με μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αποχαιρέτησε τον Νίκο Ξανθόπουλο και τόνισε πως αν και δεν τον γνώριζε προσωπικά, έτρεφε μεγάλο θαυμασμό για εκείνον.

«Διαβάζουμε με θλίψη από τα site ότι έφυγε ο πολύ σπουδαιος Άνθρωπος και ηθοποιός Νίκος Ξανθοπουλος..Το αγαπημένο ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ της δεκαετίας του 60…Δεν έτυχε ποτέ να τον γνωρίσω από κοντά αν και θα το ήθελα! Θυμάμαι με συγκίνηση τις ουρές στα σινεμά του 60 όπου έμπαινε ο απλός λαός για να κλάψει μαζί του , να ταυτιστεί με τον αγνό εργατικό νέο που τα έβαζε με τους πλουσιους… Αντιπροσώπευσε μια ολόκληρη εποχή! Της μιζέριας της μεταπολεμική Ελλάδας, της φτώχειας, της μεταναστευσης, του ψυχικου μεγαλείου! Τα τραγούδια του τα τραγούδησε όλη η Ελλάδα.Μεγαλος μαστορας του μπουζουκιου συνάμα. Κρίμα που παίζονται τόσα σπάνια οι ταινίες του! Θα σας θυμόμαστε πάντα πολυαγαπημενε μας Νίκο Ξανθόπουλε… Καλό ταξιδι στο φως..Η εξοδιος ακολουθία την Τρίτη στην μία το μεσημέρι στο Πρώτο Κοιμητηριο της Αθηνας», έγραψε.

Διαβάστε ακόμη: