Ο S&P 500 και Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο τη Δευτέρα, ενισχυμένη από τις μετοχές της τεχνολογίας, καθώς η Wall Street προσπάθησε να ανακάμψει από μια δύσκολη εβδομάδα. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones ήταν υπό πίεση, ωστόσο, καθώς η Boeing μειώθηκε.

Ο δείκτης της ευρείας αγοράς σημείωσε άνοδο 0,7%, ενώ ο Dow έχασε 51 μονάδες ή 0,1%. Ο Nasdaq ξεπέρασε τις επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 1,5%.

Οι επενδυτές αγοράζουν τη βουτιά με τον κλάδο της τεχνολογίας, ο οποίος έχασε 4% την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι αποδόσεις έπεσαν τη Δευτέρα. Η Nvidia σημείωσε άνοδο πάνω από 4%, φτάνοντας σε υψηλό όλων των εποχών, και η Amazon αυξήθηκε περισσότερο από 1% οδηγώντας επίσης τον Nasdaq υψηλότερα. Η Apple σημείωσε επίσης πάνω από 1% υψηλότερα αφού η Evercore ISI συμβούλεψε τους πελάτες να αγοράσουν την πτώση της περασμένης εβδομάδας.

Η απόδοση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου Εν τω μεταξύ, έχασε σχεδόν 4 μονάδες βάσης.

Η Boeing, που βαραίνει τον Dow, υποχώρησε περισσότερο από 6,5% μετά την προσωρινή προσγείωση δεκάδων αεροσκαφών Boeing 737 Max 9 για επιθεωρήσεις, μετά την έκρηξη τμήματος πτήσης της Alaska Airlines.

Η Wall Street έρχεται από την πρώτη της χαμένη εβδομάδα μετά από 10, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας με μεγάλη κεφαλαιοποίηση, όπως η Apple, παρουσίασαν χαμηλή απόδοση και οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν.

Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 1,5% για την εβδομάδα και ο S&P 500 υποχώρησε 0,6%. Ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq Composite σημείωσε τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Σεπτέμβριο, με πτώση 3,25%.

Αυτή την εβδομάδα, οι έμποροι θα αποκτήσουν μεγαλύτερη σαφήνεια στην πορεία των μειώσεων επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή Δεκεμβρίου θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, ακολουθούμενος από τον δείκτη τιμών παραγωγού την Παρασκευή. Αυτές οι ανακοινώσεις θα πρέπει να δείξουν εάν οι προσπάθειες της Fed να μειώσει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%.

Διαβάστε ακόμη: