Μεγάλη πτώση 8% σημειώνουν οι μετοχές της Boeing που είναι εισηγμένες στη Φρανκφούρτη, καθώς η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ διέταξε την προσωρινή καθήλωση ορισμένων αεροσκαφών Boeing 737 MAX 9, μετά το νέο ατύχημα, αυτή τη φορά της Alaska Airlines.

Ένα κομμάτι της ατράκτου αποκολλήθηκε από την αριστερή πλευρά ενός αεροσκάφους της Alaska Airlines την Παρασκευή καθώς ανέβαινε μετά την απογείωσή του από το Πόρτλαντ του Όρεγκον, αναγκάζοντας τους πιλότους να γυρίσουν πίσω και να προσγειωθούν με ασφάλεια και οι 171 επιβάτες και το έξιμελές πλήρωμα που επέβαιναν σε αυτό.

Ανταγωνισμός με την Airbus

Η Boeing ανταγωνίζεται την Airbus, η οποία έχει διευρύνει το μερίδιο αγοράς της μετά τα δύο δυστυχήματα του Boeing MAX το 2018 και το 2019, που προκάλεσαν τον θάνατο σχεδόν 350 ανθρώπων και οδήγησαν στην παγκόσμια καθήλωση του MAX για 20 μήνες.

Οι μετοχές της Airbus αυξήθηκαν κατά 1,25% νωρίς τη Δευτέρα. Η εταιρεία θα ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα ότι παρέδωσε 735 αεροπλάνα πέρυσι, ξεπερνώντας την Boeing και παραμένοντας ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αεροσκαφών στον κόσμο για πέμπτη συνεχή χρονιά, ανέφεραν πηγές του κλάδου.

Διαβάστε ακόμη: