Η Boeing ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα παραδώσει λιγότερα αεροσκάφη 737 Max από ό,τι περίμενε φέτος, καθώς λειτουργεί με ελαττώματα παραγωγής που εντοπίστηκαν σε μερικά από τα αεροσκάφη με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Η εταιρεία αναμένει να παραδώσει μεταξύ 375 και 400 αεροπλάνα εργατικού ίππου της φέτος, από 400 σε 450 προηγούμενες εκτιμήσεις. Σηματοδοτεί έναν αντίθετο άνεμο για την Boeing και για τους πελάτες αεροπορικών εταιρειών που επιθυμούν να λάβουν νέα, πιο αποδοτικά σε καύσιμα αεροσκάφη.

Η Boeing διατήρησε τις προσδοκίες της για ελεύθερη ταμειακή ροή το 2023 από 3 έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια, παρά τα προβλήματα παραγωγής.

«Έχω ακούσει όσους εκτός της εταιρείας μας αναρωτιούνται αν χάσαμε ένα βήμα. Το βλέπω ως ακριβώς το αντίθετο», δήλωσε ο CEO Dave Calhoun σε σημείωμα εργαζομένων την Τετάρτη, καθώς η εταιρεία ανέφερε τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

«Το πιο σημαντικό, έχουμε εργαστεί σκληρά για να ενσταλάξουμε μια κουλτούρα να μιλάμε ανοιχτά και να παρουσιάζουμε με διαφάνεια οποιοδήποτε θέμα, ανεξάρτητα από το μέγεθος, ώστε να μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα σωστά για το μέλλον». Είπε ότι η εταιρεία μπορεί τώρα να διορθώσει αυτά τα προβλήματα «μια για πάντα».

Ο κατασκευαστής αεροσκαφών την Τετάρτη ανέφερε επίσης μια προσαρμοσμένη ζημιά μεγαλύτερη από το αναμενόμενο για το τρίτο τρίμηνο.

Η Boeing σημείωσε καθαρή ζημία σχεδόν 1,64 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 2,70 δολάρια ανά μετοχή, για το τρίτο τρίμηνο. Αυτή είναι μια βελτίωση από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, όταν έχασε 3,31 δισεκατομμύρια δολάρια ή 5,49 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 13% από το ίδιο τρίμηνο πέρυσι στα 18,10 δισ. δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Διαβάστε ακόμη: