Η Boeing παρέδωσε 50 αεροπλάνα σε πελάτες τον περασμένο μήνα, από 35 τον Απρίλιο, αν και ακόμη ακολουθεί την αντίπαλη Airbus στις παραδόσεις μέχρι στιγμής φέτος καθώς πλησιάζει η Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού.

Οι παραδόσεις περιλάμβαναν οκτώ 787 Dreamliners.

Σημειώνεται ότι η Boeing την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι ένα νέο κατασκευαστικό ελάττωμα – το δεύτερο που αποκαλύφθηκε φέτος – θα επιβραδύνει τις βραχυπρόθεσμες παραδόσεις των αεροπλάνων ευρείας ατράκτου, τα οποία έχουν μεγάλη ζήτηση λόγω της ανάκαμψης στα διεθνή ταξίδια.

Η Boeing έχει παραδώσει 206 αεροπλάνα μέχρι στιγμής φέτος, πίσω από τα 244 που παρέδωσε η Airbus τους πρώτους πέντε μήνες του έτους.

Τόσο η Boeing όσο και η Airbus ανακοίνωσαν σχέδια για αύξηση της παραγωγής νέων αεροπλάνων για να καλύψουν την ισχυρή ζήτηση στον απόηχο της πανδημίας του Covid.

Η Boeing με έδρα το Άρλινγκτον της Βιρτζίνια ανέφερε ακαθάριστες παραγγελίες 69 αεροπλάνων για τον Μάιο, από 34 τον Απρίλιο. Μετά από 11 ακυρώσεις πούλησε 58 αεροπλάνα, τα περισσότερα από τα οποία 737 Max.

Το Paris Air Show ξεκινά τη Δευτέρα, όταν η Boeing, η Airbus και άλλοι κατασκευαστές αεροδιαστημικής θα συναντηθούν με πελάτες και πιθανώς θα ανακοινώσουν περισσότερες νέες παραγγελίες στην πρώτη αυτοπροσώπως επανάληψη της εκδήλωσης από πριν από την πανδημία.

Διαβάστε περισσότερα