Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing, Dave Calhoun είπε ότι ένα ελάττωμα που εντοπίστηκε σε ορισμένα από τα αεροπλάνα 737 Max δεν θα εμποδίσει τα σχέδιά της για την αλυσίδα εφοδιασμού για αυξημένη παραγωγή του jetliner με τις μεγαλύτερες πωλήσεις φέτος.

Την Πέμπτη, η Boeing αποκάλυψε ένα πρόβλημα με δύο από τους πολλούς βραχίονες στην πίσω άτρακτο κάποιων αεροπλάνων 737 Max, συμπεριλαμβανομένου του πιο δημοφιλούς μοντέλου, του Max 8, και είπε ότι πιθανότατα θα οδηγήσει σε μειωμένες παραδόσεις των αεροπλάνων.

Η εταιρεία δεν αλλάζει το πρόγραμμά της με τους προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων των «αναμενόμενων αυξήσεων επιτοκίων», δήλωσε ο Calhoun στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας την Τρίτη.

Η Boeing αισθάνεται επίσης άνετα να διατηρεί επιπλέον απόθεμα προμηθειών αεροσκαφών «έτσι η αλυσίδα εφοδιασμού μας μπορεί να διατηρήσει τον ρυθμό της», πρόσθεσε ο Calhoun.

Οι μετοχές της Spirit Aerosystem, που φτιάχνει τις ατράκτους, και η Boeing αμφότερες ανέβηκαν μετά τα σχόλια του Calhoun.

Η δήλωση έρχεται την περίοδο που οι αεροπορικές εταιρείες ανυπομονούν να λάβουν νέα αεροπλάνα ενόψει μιας πολυάσχολης καλοκαιρινής ταξιδιωτικής σεζόν.

Η Boeing σχεδιάζει επίσης να αυξήσει την παραγωγή των αεροπλάνων, στόχος που έχει αποδειχθεί πρόκληση καθώς η αλυσίδα εφοδιασμού ανακάμπτει από την πανδημία.

Ο Calhoun είπε την Τρίτη ότι η εταιρεία αξιολογεί τον αντίκτυπο του ζητήματος στις παραδόσεις 737 Max και ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Είπε ότι το ζήτημα δεν επηρεάζει τη μακροπρόθεσμη καθοδήγηση της εταιρείας.

Είπε ότι τα αεροσκάφη Max που δεν επηρεάζονται από το ελάττωμα θα συνεχίσουν να παραδίδονται στις αεροπορικές εταιρείες. «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε», είπε.

Η Boeing έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου στις 26 Απριλίου.

Διαβάστε περισσότερα