Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα της Κυριακής (7/1) στην Κυπαρισσία. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, μια 66χρονη, υπήκοος Γερμανίας, περπατούσε με τον σύζυγο της στον μόλο στο λιμάνι της Κυπαρισσίας όπου έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες- παρασύρθηκε από τα πολύ δυνατά κύματα και χάθηκε στο νερό.

Μάρτυρας της τραγικής αυτής εξέλιξης ήταν ο σύζυγός της. Η άτυχη 66χρονη βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις περίπου 500 μέτρα πιο μακριά από το σημείο που παρασύρθηκε.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κυπαρισσίας.

Σημαντικά ύψη βροχής έχουν σημειωθεί στη Δυτική Ελλάδα, λόγω της κακοκαιρίας, από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (6/1) έως το απόγευμα της Κυριακής (7/1) και ενώ οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν έως τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (8/1).

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 7/1 έχει σημειωθεί στους μετεωρολογικούς σταθμούς στα Θεοδώριανα Άρτας και στο Ζωτικό Ιωαννίνων και είναι ίσο με 184 mm.

Στο μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία για την εξέλιξη των φαινομένων κακοκαιρίας, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Μιλώντας για τα ισχυρά φαινόμενα στην ΕΡΤ, τόνισε πως «το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει. Θα κρατήσει μέχρι και το βράδυ όπου και θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση».

Εξήγησε πως οι θυελλώδεις άνεμοι στην Αθήνα προκάλεσαν προβλήματα, κυρίως στο βόρειο κομμάτι της Αττικής.

Διαβάστε ακόμη: