Σε χαμηλά επτά εβδομάδων βρέθηκε η μετοχή της Apple, χάνοντας σχεδόν 3,6%, μετά την υποβάθμιση από την Barclays.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, η κίνηση αυτή ήρθε ως συνέπεια των ανησυχιών ότι η ζήτηση για iPhone και υπολογιστές Mac θα παραμείνει αδύναμη το 2024.

Η Apple αντιμετωπίζει επιβράδυνση της ζήτησης από τις αρχές του περασμένου έτους και οι προβλέψεις της για τις πωλήσεις του τριμήνου των εορτών βρέθηκαν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Οι επιδόσεις του τεχνολογικού κολοσσού στην Κίνα ήταν επίσης ανησυχητικές μετά την αναβίωση της Huawei.

Η χρηματιστηριακή εταιρεία προειδοποίησε επίσης ότι αυξάνονται οι κίνδυνοι για την επιχείρηση υπηρεσιών της Apple, η οποία έχει τεθεί υπό έρευνα σε χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγω της πολιτικής της στο Apple Store.

Η Barclays υποβάθμισε τη μετοχή σε “underweight” από “neutral” και μείωσε τον στόχο τιμής 12 μηνών κατά 1 δολάριο στα 160 δολάρια.

Οι αναλυτές, κατά μέσο όρο, δίνουν στον κατασκευαστή iPhone σύσταση “buy”, με μέση τιμή στόχο τα 200 δολάρια.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Apple κατέγραψε άνοδο σχεδόν 50% το 2023 καταγράφοντας ιστορικό υψηλό στα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ αντιπροσωπεύει το 7% του “βάρους” της αγοράς του S&P 500.

Διαβάστε ακόμη: