Όπως όλοι μας, έτσι και οι δισεκατομμυριούχοι στις γιορτές, ανταλλάσσουν δώρα, ακόμη κι αν αυτά κοστίζουν πολύ περισσότερο – όπως για παράδειγμα, μια τσάντα Birkin από την Hermès ή ένας αμπελώνας στην Τοσκάνη.

Η επιλογή των κατάλληλων δώρων για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αποτελεί πράγματι, μία αρκετά δύσκολη υπόθεση. Αλλά τι γίνεται με όσους τα έχουν όλα; 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, λίγες ημέρες πριν από τα περσινά Χριστούγεννα, η Νικόλ Πόλαρντ, ιδρύτρια της εταιρείας Lalaluxe, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από έναν πελάτη. Ήθελε μία σπάνια τσάντα Himalayan Birkin και την ήθελε άμεσα, τυλιγμένη και έτοιμη να φύγει μέχρι τις γιορτές.

Η Hermès είναι ένα από τα πιο περιζήτητα luxury brands. Oι τσάντες Birkin θεωρούνται συλλεκτικές και είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στον κόσμο των super rich. Η Himalayan Kelly, μια σπάνια εκδοχή της δημοφιλούς τσάντας Hermès, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αποκλειστικότητας. Δημιουργείται από το υπογάστριο ενός κροκόδειλου, είναι βαμμένη στο χέρι, διαθέτει πολλά διαμάντια, και όλα αυτά συνδυάζονται στην τιμή των 750.000 δολαρίων.

Οι δισεκατομμυριούχοι «θέλουν το καλύτερο από τα καλύτερα. Δεν υπάρχει πραγματικός προϋπολογισμός – απλά θέλουν αυτό που θέλουν και θα το αποκτήσουν» εξηγεί η Πόλαρντ. Ο Γουόρεν Μπάφετ, για παράδειγμα, στο παρελθόν έδινε μετρητά στα μέλη της οικογένειάς του, όμως, επειδή, αρκετοί τα σπαταλούσαν, αποφάσισε να δίνει μετοχές σε κάποιους και σοκολάτες σε άλλους. Όπως αναφέρεται στο άρθρο ο μέσος Αμερικανός πριν τα Χριστούγεννα σχεδίαζε να δαπανήσει περίπου 1.652 δολάρια για δώρα.

Διαβάστε ακόμη: