Απόγονος μίας από τις πιο πλούσιες οικογένειες στον κόσμο έχει εκκινήσει τις διαδικασίες για να υιοθετήσει τον μεσήλικα κηπουρό και του και σκοπεύει να του αφήσει κληρονομία το σύνολο της περιουσίας του: 12 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ο 80χρονος Nicolas Puech, απόγονος πέμπτης γενιάς του οίκου Hermès, εμφανίζεται αποφασισμένος να σπάσει το συμβόλαιο που έχει υπογράψει για να περάσει η περιουσία του στο Ίδρυμα Isocrates Foundation, το οποίο έχει ιδρύσει ο ίδιος, και να τα δώσει όλα στον εργαζόμενό του.

Του ανήκει το 5,7% της Hermès, μία εταιρεία κοστολογείται γύρω στα 211 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο μεγιστάνας, που δεν έχει δικά του παιδιά, είχε συμφωνήσει να περάσουν οι μετοχές του στο Ίδρυμα, μετά τον θάνατό του. Σε περίπτωση που αποκτήσει παιδιά όμως, μέρος τους θα τα κληρονομήσουν αυτά. Υπάρχει, δε, και ειδική πρόβλεψη για κληρονομία 50% των μετοχών αν κάνει αγόρι.

Η ελβετική εφημερίδα Tribune de Geneve, πληροφορίες της οποία επικαλείται το CΝΝ, είχε μεταφέρει την είδηση νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

«Από νομικής άποψης, μία μονομερής ακύρωση του συμβολαίου για την κληρονομία φαίνεται κενή περιεχομένου και αβάσιμη» σχολίασε το Ίδρυμα, σε ανακοίνωσή του. «Το Ίδρυμα λοιπόν, αντιτίθεται στην ακύρωση της συμφωνίας, ενώ αφήνει ανοιχτή την πόρτα για συζητήσεις με τον ιδρυτή».

Όταν ζητήθηκε από το Isocrates Foundation να σχολιάσει τις προθέσεις του Puech να υιοθετήσει τον κηπουρό του, σχολίασε πως δεν είναι σε θέση να τοποθετηθεί επί της απόφασής του αυτής, συμπληρώνοντας πως «αφήνει τις αρμόδιες Αρχές να αποφανθούν επί του ζητήματος».

Η οικογένεια πίσω από την Hermès είναι η τρίτη πλουσιότερη στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Bloomberg που δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Διαβάστε ακόμη: