Πόδι στα Ελληνικά Πετρέλαια βάζει ο όμιλος Μυτιληναίου καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση απέκτησε προσφάτως δια μέσω του placement που διενεργήθηκε από τους συμβούλους του ομίλου Λάτση και του ΤΑΙΠΕΔ JP Morgan και Goldman Sachs το 1% του ενεργειακού ομίλου, από το 10% που συνολικά διατέθηκε σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές με discount που δεν ξεπέρασε τελικά το 10%!

Μετά την διενέργεια του placement ο όμιλος Λάτση κατέχει το 40,41% από 47,12% που κατείχε και το ελληνικό δημόσιο διά μέσω του ΤΑΙΠΕΔ κατέχει πλέον το 31,18% από 35,48% που κατείχε.

Η συμμετοχή του Μυτιληναίου έστω με 1% μέσω του placement το οποίο σημειώνεται πως διενεργήθηκε με Ιδιωτική Τοποθέτηση αλλά και με την μέθοδο του accelerated (επιταχυνόμενου) Book Building, έχει τη δική της σημειολογία που αναδεικνύει το ενδιαφέρον ενός τεράστιου ενεργειακού ομίλου όπως ο Μυτιληναίος , έστω επενδυτικά προς το παρόν, για μια πολύ υγιή και κερδοφόρο ενεργειακή επιχείρηση που επιπροσθέτως διαθέτει διυλιστήριο και έχει καθετοποιήσει την παραγωγή της σε όλο το εύρος και όλα τα επίπεδα.

Και ως γνωστόν τα διυλιστήρια μεταξύ άλλων είναι πολύ της μόδας αυτή την εποχή στην Ευρώπη (βλέπε Lukoil- Σικελία- Στάινμετζ – Οικονόμου)!

Για τα ΕΛΠΕ, όπως έχει ήδη αποκαλύψει κατά το παρελθόν το Radar έχουν ενδιαφερθεί και έχουν συζητήσει κατ’ αρχήν με την οικογένεια Λάτση, τόσο ο επιχειρηματίας Δ. Μελλισανίδης από κοινού με τον ομογενή μεγιστάνα Καλτσίδη, όσο και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος σε ραντεβού που είχε πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο!

Επίσης ενδιαφέρον φέρεται να είχαν εκδηλώσει και οι Άραβες με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μπιν Σαλμάν στη χώρα μας!

Διαβάστε ακόμη: