Φινλανδία και Σουηδία έχουν δεσμευθεί να ενταχθούν ταυτόχρονα στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με σημερινή τοποθέτηση (28/10) των δύο ηγετών. Ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, ανέφερε ότι η πατρίδα του δεσμεύεται πλήρως να ικανοποιήσει τους όρους της τριμερούς συμφωνίας που επετεύχθη στη Μαδρίτη, ώστε η Τουρκία να άρει τις αντιρρήσεις για την ένταξη των δύο χωρών στη συμμαχία.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μάς αναλογεί – και το πράττουμε», τόνισε ο κ. Κρίστενσον, μετά τη συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, στο Ελσίνκι.

«Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να υλοποιήσουμε αυτό που πρέπει να κάνει η Σουηδία, θα αναφέρουμε λεπτομερώς όσα έχουμε επιτύχει», προσέθεσε.

Η Σάνα Μάριν σημείωσε ότι «αποτελεί πολύ σημαντική συνθήκη για εμάς, οι Φινλανδία και Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ… χέρι – χέρι», υπενθυμίζοντας την πρόσφατη συζήτηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Πράγα, αναφορικά με τις ανησυχίες της Άγκυρας.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας είχε υπογραμμίσει ότι «δεν υπάρχουν πολλά θέματα σε ό,τι αφορά τη Φινλανδία, ενώ, διατηρούνται κάποια ζητήματα γύρω από τη Σουηδία».

Διαβάστε ακόμη: