Μερικά από τα εμβληματικότερα αντικείμενα θρυλικών αθλητών που έγραψαν ιστορία στα αθλήματά τους θα θέσει σε δημοπρασία ο οίκος Sotheby’s. Από τα παπούτσια που φόραγε η Σερένα Γουίλιαμς στο US Open, σε μία μπάλα μπέιζμπολ με υπογραφές τον Babe Ruth και Jackie Robinson αλλά και τη φανέλα του Κόμπε Μπράιαντ. Το μεγαλύτερο, όμως, έκθεμα, αναμένεται να είναι η φανέλα που φόραγε ο Μάικλ Τζόρνταν στο πρώτο παιχνίδι των τελικών του ΝΒΑ των 1998, την τελευταία του χρονιά στους Σικάγο Μπουλς.

Όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα αντικείμενα θα δημοπρατηθούν σε μία εκδήλωση που αναμένεται να συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια και να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

«Προσπαθήσαμε να διαλέξουμε πολλά πράγματα που αφορούσαν πραγματικά συγκεκριμένες χρονικές στιγμές που πιστεύαμε ότι θα ενδιέφεραν τους συλλέκτες», δήλωσε στη New York Post ο Brahm Wachter, επικεφαλής του τμήματος “streetwear and modern collectables” του Sotheby’s.

Το στικ του Γουέιν Γκρέτζκι

Μπορεί ο Γκρέτζκι να μην αγωνίστηκε για καιρό στους New York Rangers αλλά το στικ από τον τελευταίο του αγώνα στο NHL αποτελεί κομμάτι υψηλής αξίας και θα προσεγγίσει αρκετούς συλλέκτες στην προσεχή δημοπρασία.

Εκτιμώμενη αξία: 125.000$-150.000$

Τα Jordans του Ντέρεκ Τζέτερ

Ακόμα και όταν αποφάσισε να κρεμάσει το καπέλο του στο τέλος του 2014, ο Ντέρεκ Τζέτερ συνέχισε να γράφει αθλητική ιστορία – αυτή τη φορά με την Air Jordan το 2017, όταν ο πρώην παίκτης των Bronx Bomber τιμήθηκε με ένα μπλε-λευκό αθλητικό παπούτσι με τα χρώματα των Yankees και το νούμερο 2 στη φτέρνα.