Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100.3», τόνισε ότι «παραλάβαμε το χρέος στο 180% του ποσοστού του ΑΕΠ, πέρυσι έφτασε στο 171% και φέτος θα πάει στο 160%, πρόκειται για τεράστιες μειώσεις του χρέους».

Μάλιστα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως «η δυνατότητα της οικονομίας να αποπληρώνει το χρέος είναι πολύ μεγαλύτερη».

Για το πρωτογενές πλεόνασμα

Αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ανάφερε ότι «είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 0,7%, η κομισιόν αναφέρει ότι θα φτάσουμε 1,9% και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος χώρος στην οικονομία για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών για το 2023» και προέβλεψε ότι για το 2024 θα είναι πιο σφιχτά τα πράγματα.

Ακόμη, ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε πως όταν πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα στους οίκους αξιολόγησης, θα υπάρχει και καλύτερη εικόνα και στα επιτόκια. Εξήγησε πάντως ότι «θα πάμε σε καλύτερα επιτόκια σταδιακά και όχι μέσα σε μία μέρα. Θα βελτιώνονται όσο βελτιώνεται και η αξιοπιστία της χώρας και θα προσεγγίζουμε το μέσο όρο των επιτοκίων της Ευρώπης που είναι τουλάχιστον 1,5% κάτω από τα ελληνικά».

Διαβάστε περισσότερα