Στα 95 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα τον Φεβρουάριο, σημαντικά μειωμένες έναντι του Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Η σημαντική διαφοροποίηση οφείλεται στη ραγδαία πτώση των τιμών του φυσικού αερίου και των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι επιδοτήσεις στο ρεύμα για τον Φεβρουάριο διαμορφώνονται ως εξής:

-Οικιακά τιμολόγια:

Για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh, η επιδότηση θα είναι 40 Euro/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 KWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 88 Euro/MWh.

Υπενθυμίζεται ότι τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές (ΔΕΗ και εναλλακτικοί) για το Φεβρουάριο, από τα οποία αφαιρείται το ποσό της επιδότησης, είναι 65 % χαμηλότερα σε σχέση μα τον Ιανουάριο.

– Επαγγελματικά Τιμολόγια

*Για όλους τους εμπορικούς καταναλωτές χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται στα 20 Euro/MWh.

*Για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται στα 40 Euro/MWh.

Μειωμένα τιμολόγια κατά 65% τον Φεβρουάριο

«Σήμερα βρισκόμαστε σε μία περίοδο δραστικής αποκλιμάκωσης των διεθνών τιμών αερίου, ως αποτέλεσμα και από την υιοθέτηση του πλαφόν».

«Έχουμε δεσμευτεί ότι θα είμαστε δίπλα στους Έλληνες για όσο διατηρηθεί η αστάθεια (…). Τον περασμένο Σεπτέμβριο διαθέσαμε 1,9 δισ. ευρώ, στηρίξαμε την κοινωνία που διαθέσαμε πάνω από 8,2 δισ. ευρώ για τους λογαριασμούς.

Τον Φεβρουάριο τα τιμολόγια είναι μειωμένα έως και 65% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Διαβάστε ακόμη: