Το Bitcoin ανέβηκε απότομα σήμερα Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές απομάκρυναν τους αρχικούς φόβους σχετικά με την καταστολή που επιβάλλουν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ σε κολοσσούς του κλάδου και έγιναν διατεθειμένοι να αναλάβουν κάποιο ρίσκο.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο αυξήθηκε κατά 5% τις τελευταίες 24 ώρες φθάνοντας τα 28.474 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του CoinGecko. Το Bitcoin ανέκτησε ξανά το επίπεδο των 28.000 δολαρίων αφού έπεσε κάτω από αυτό τη Δευτέρα μετά την είδηση της αγωγής της ( U.S. Commodity Futures Trading Commission )Επιτροπής Συναλλαγών Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων των ΗΠΑ FTC κατά της Binance.

Το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, αυξήθηκε σχεδόν 6% στα 1.816,10 $.

Το Bitcoin ανεβαίνει σταθερά φέτος μετά από ένα πραγματικά δύσκολο 2022 που είδε κατάρρευση μεγάλων ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης και απότομη πτώση των τιμών. Οι επενδυτές έχουν “παρηγορηθεί” από τη σκέψη μιας αντιστροφής των κινήσεων αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, οι οποίες ασκούν πίεση σε περιουσιακά στοιχεία κινδύνου όπως οι μετοχές.

Ο λόγος για το άλμα που καταγράφηκε σήμερα δεν είναι απόλυτα σαφής. Ωστόσο, έρχεται εν μέσω ευρείας ανόδου των μετοχών στις ΗΠΑ.

Το Bitcoin είναι γνωστό ότι παρακολουθεί τις κινήσεις στις αγορές μετοχών, με τους επενδυτές να το αντιμετωπίζουν περισσότερο σαν ένα παραδοσιακό περιουσιακό στοιχείο κινδύνου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Nasdaq αυξήθηκαν κατά 100 μονάδες, ή 0,9%, το πρωί της Τετάρτης.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν οξύνει την καταστολή των εταιρειών κρυπτογράφησης τον τελευταίο καιρό, με την CFTC να μηνύσει την Binance και τον συνιδρυτή της Changpeng Zhao για φερόμενη παραβίαση των κανόνων συναλλαγών φλερτάροντας πελάτες στις ΗΠΑ χωρίς εξουσιοδότηση.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει επίσης απειλήσει να κινηθεί νομικά κατά της Coinbase για εικαζόμενες παραβιάσεις των κανόνων κινητών αξιών.

Διαβάστε περισσότερα