Έντονο προβληματισμό προκάλεσαν στην Κουμουνδούρου οι αποκαλύψεις για την πολυτελή βίλα του υπευθύνου Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Γιάννη Ραγκούση.

Το γεγονός και μόνο ότι ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με πολυτελέστατη βίλα που διαθέτει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, την οποία νοικιάζει με δύο χιλιάδες ευρώ την ημέρα, συνιστά πρόκληση.

Γιατί ακόμη και αν το πολυτελές αυτό ακίνητο έχει αποκτηθεί νομότυπα η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν συνάδει με το βασικό πολιτικό δόγμα: Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό.

Πολύ δε περισσότερο οι μπίζνες με τις βίλες δεν ταιριάζουν σε ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος ενός κόμματος που αυτοαποκαλείται Αριστερό.

Βέβαια η υπόθεση με τη βίλα Ραγκούση έχει ενδιαφέρουσα συνέχεια, ο ίδιος δηλώνει ότι κατέχει το 50% του ακινήτου.

Βέβαια στη φορολογική δήλωση δηλώνει εισοδήματα 11 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο από ακίνητα.

Όταν όμως η βίλα νοικιάζεται με δύο χιλιάδες ευρώ την ημέρα, πώς γίνεται να δηλώνεται μόνο ένα μικρό ποσό στην εφορία.

Αντί να δώσει πειστικές εξηγήσεις το εκ μεταγραφής από το ΠΑΣΟΚ στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με αγωγές και μηνύσεις τα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία αναπαρήγαγαν την αποκάλυψη της ηλεκτρονικής εφημερίδας “POLITICAL”.

Οι αποκαλύψεις για τη βίλα Ραγκούση ενεργοποίησαν και τα αντανακλαστικά της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ και της ομάδας των 53.

Πολλά στελέχη με ιστορική διαδρομή στην Αριστερά κάνουν λόγο για νέα ήθη που επέβαλαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ.

Επισημαίνουν επίσης ότι οι αποκαλύψεις για τη βίλα κονιορτοποιούν το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Πανικόβλητος ο μηχανισμός της Κουμουνδούρου από τις αποκαλύψεις για τη βίλα Ραγκούση επιχειρεί αντιπερισπασμό με τη δημοσιοποίηση δήθεν σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται κυβερνητικά στελέχη.

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένονται τις επόμενες ημέρες στα Μέσα Ενημέρωσης που είναι φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ μια σειρά από αποκαλύψεις μια εκ των οποίων αφορά υπουργό της κυβέρνησης.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν το υλικό που θα ρίξει στην πιάτσα η Κουμουνδούρου αλλά δεν ανησυχούν.

Εκτιμούν ότι πρόκειται για κίνηση αντιπερισπασμού γιατί έχουν χάσει την ψυχραιμία τους.

Πρόκειται για κατασκευασμένα σκάνδαλα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που παρακολουθεί στενά την απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει ένα κλίμα σκανδαλολογίας.

Διαβάστε περισσότερα