Δύο πολύ επιθετικοί νέοι παίκτες της Λεωφόρου Αθηνών, ο Τάσος Αστυφίδης του Ambrosia capital και ο George Elliott του Orasis, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό κινούνται «παράλληλα» στις επενδυτικές τοποθετήσεις τους σε εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, όπως για παράδειγμα η Lavipharm και η Ιντρακάτ στις αρχές του περασμένου χρόνου, φέρονται να έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία παρά την επίσημη πρόταση της ION για την απόκτηση του 27% των μετοχών από το ΤΧΣ και μολονότι η τιμή της μετοχής έκανε ράλι, εντούτοις δεν εντάχθηκε όπως αναμενόταν στον δείκτη MSCI κατά το τελευταίο rebalancing όπου μόνο η Μότορ Όιλ πέρασε τις εξετάσεις!

Οι δύο ανερχόμενοι και φιλόδοξοι παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς, που κινούνται ως «ξένοι» επενδυτές καθώς εδρεύουν στο Λονδίνο, φέρονται να πιστεύουν ότι στο επόμενο rebalancing της Morgan Stanley η Τρ. Πειραιώς θα ενταχθεί τελικά στον δείκτη MSCI, γεγονός που θα προκαλέσει ως γνωστόν εισροή τεράστιων κεφαλαίων με ότι τούτο συνεπάγεται για την τιμή της μετοχής!

Υπό αυτό το πρίσμα, καλά πληροφορημένες πηγές με γνώση εκ των έσω διαβεβαιώνουν ότι πράγματι Elliott και Αστυφίδης μπαίνουν στην Τρ. Πειραιώς, αναλαμβάνοντας το ρίσκο για την μελλοντική είσοδο της στον MSCI, γεγονός που αν επιτευχθεί θα οδηγήσει τη μετοχή σε επίπεδα γύρω στα 2,40 ευρώ, όπως πιστεύουν και υποστηρίζουν σε συνομιλίες τους με πρόσωπα εμπιστοσύνης!

Διαβάστε περισσότερα