Μετά τριακονταετή παρουσία στο Δήμο Νίκαιας – Άγου Ιωάννη Ρέντη ο Γιώργος Ιωακειμίδης κάνει το μεγάλο βήμα και χαράζει ρότα για τη διεκδίκηση της πρώτης και μεγαλύτερης περιφέρεια της χώρας.

Έχοντας διατελέσει για επτά συνεχόμενες θητείες δήμαρχος μιας περιοχής που θεωρούνταν άλλοτε παρηκμασμένη και με πλήθος προβλημάτων ο υποψήφιος πλέον περιφερειάρχης Αττικής , γνωρίζει τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης από “πρώτο χέρι” και βάζει ως στόχο του να μην χαθεί “ούτε μια μέρα” μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του φθινόπωρου.

Για το λόγο αυτό ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητά του και άρχισε ήδη τη συγκρότηση του επιτελείου του . Σύντομα θα ανακοινώσει και τα πρώτα πρόσωπα που θα μετάσχουν στη βασική επιτελική του ομάδα: πρόκειται για στελέχη τα οποία όπως και ο ίδιος ο υποψήφιος περιφερειάρχης θα διέπονται από αυτοδιοικητική προσέγγιση των προβλημάτων της περιφέρειας με στόχο οι δήμοι που την συναποτελούν να βρουν ένα πολύτιμο συνεργάτη και αρωγό στις προσπάθειές για σύγχρονες και ανθρώπινες πόλεις.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης δεν έχει κρύψει ποτέ τις πολιτικές του καταβολές :Ανήκει στην ανανεωτική αριστερά, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να εξασφαλίσει την ευρύτερη δυνατή αποδοχή.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι εκλέχτηκε δήμαρχος Ρέντη ακόμα και την περίοδο που το ΚΚΕ εσωτερικού στο οποίο ανήκε , πάσχιζε να εξασφαλίσει την είσοδό του στη Βουλή , ένδειξη της ευρύτερης αποδοχής την οποία εξασφάλιζε.

Έτσι και τώρα: Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος τηλεφώνησε στον Γιώργο Ιωακειμίδη για να του ευχηθεί καλή επιτυχία.

Παράλληλα όπως ακούγεται η υποψηφιότητα του θα υποστηριχθεί και από καταξιωμένους παράγοντες της αυτοδιοίκησης που ανήκουν σχεδόν σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Παράλληλα αυτή τη φορά δεν αποκλείεται ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει άμεσα την υποψηφιότητα Ιωακειμίδη προσβλέποντας σε αυτήν ως ισχυρό αντίβαρο απέναντι στο σημερινό περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.

Την υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο ο Γ. Ιωακειμίδης , με τον συνδυασμό «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης».

Με κυρίαρχο μήνυμα την δέσμευση που συμβολίζει το «Δίνουμε τα χέρια» και μια άκρως πολιτική ομιλία για τον ρόλο της Περιφέρειας σε σχέση με το Κράτος, τους 66 Δήμους και πάνω απ’ όλα για τα 4 εκατομμύρια πολιτών της Αττικής, ο Γ. Ιωακειμίδης τόνισε:

Τον ερχόμενο Οκτώβριο, 4 εκατομμύρια πολίτες που ζουν και εργάζονται στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, θα επιλέξουν ποιοι θα νοιαστούν τα επόμενα 5 χρόνια για την καθημερινότητα τους, ποιοι θα μιλήσουν στο όνομα τους, ποιοι θα διεκδικήσουν και ποιοι θα σεβαστούν τις ανάγκες τους. Θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση αυτών των πολιτών. Θα διεκδικήσω στο όνομά τους την δυνατότητα να βελτιωθεί η ζωή τους στην καθημερινότητα, με ασφάλεια και προστασία. Δεν θέλω να υποσχεθώ αυτά που δεν πρόκειται να γίνουν. Μιλώ για τα αυτονόητα που δεν έχουν ξεκινήσει ή βαλτώνουν. Μιλώ για τους 66 δήμους που δεν έχουν βρει στην περιφέρεια την αρωγή, την συνεργασία που τους αξίζει!Αυτά πρέπει να τα αλλάξουμε και ναι μπορούμε! Γι’ αυτό σήμερα «ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ» σαν ένα συμβόλαιο τιμής με τους ανθρώπους που ζουν σε αυτόν τον τόπο και κυρίως τους νέους που έχουν δικαίωμα στο όνειρο, στις μεγάλες προσδοκίες, στην μουσική και στο χρώμα στην ζωή τους, σε ένα πιο φωτεινό αύριο. Και αυτό το δικαίωμα είναι δικό μας.

Αναφερόμενος στο ρόλο της περιφέρειας και στις σχέσεις με την κεντρική διοίκηση τόνισε:

Αν καθένας από τους 66 δήμους της Αττικής είναι ένα δένδρο, η περιφέρεια είναι το δάσος… Ο κάθε δήμαρχος φροντίζει το δήμο του αλλά οι πολίτες χρειάζονται το δάσος ολόκληρο. Ο Κηφισός που ταλαιπωρεί στην κυκλοφορία 100.000 πολίτες καθημερινά δεν είναι έργο ενός δήμου…. Χρειάζεται μια φωνή, ένα σχέδιο, μια φροντίδα για όλα τα κοινά. Ο κάθε δήμος χρειάζεται ολόκληρη την περιφέρεια να τον συνδράμει, να τον στηρίξει, να τον βοηθήσει να κάνει καλύτερη τη ζωή των δημοτών του Αυτό είναι η περιφέρεια….. Η περιφέρεια Αττικής δεν ψάχνει να υποκαταστήσει το κράτος, ούτε να κρυφτεί πίσω από τις αδυναμίες του. Θέλει τη συνεργασία με κοινό όφελος, δηλαδή ξεκάθαρη σχέση, αρμοδιότητες , λογοδοσία και διαφάνεια. Δεν θα χαρίσει και δεν θα χαριστεί…

Αναφερόμενος τέλος στην απόφαση υποψηφιότητας του είπε:

Υπηρετώ περισσότερα από 30 χρόνια την αυτοδιοίκηση. Σαν δήμαρχος Ρέντη και Νίκαιας, αλλά και σαν πρόεδρος της Ένωσης Δήμων της Περιφέρειας Αττικής…Σε αυτά τα 30 χρόνια των μεγάλων αλλαγών, δυο πράγματα έμειναν αμετάβλητα: η απαίτηση για δικαιοσύνη και η ανάγκη για συνεργασία. Με αυτά πορεύτηκα…Συμπολίτες μου, γυναίκες και άνδρες. Πολλοί, ίσως οι περισσότεροι δεν με γνωρίζετε. Ο Ρέντης και η Νίκαια δεν είχαν και δεν έχουν την προβολή του κέντρου της Αθήνας… Όμως εδώ ό,τι λέμε το κάνουμε κι ότι δεν μπορεί να γίνει δεν το τάζουμε. Εδώ η πολλή δουλειά, η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός όλων και του καθενός χωριστά κάνουν τη διαφορά! Είμαι με περηφάνια για έβδομη φορά δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη και γι αυτό μπορώ δεσμευτώ στους συμπολίτες μου της Αττικής, μια περιφέρεια που θα λειτουργεί σε έναν ενάρετο ΚΥΚΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ με τους δήμους , παράγοντας έργο και δημόσιο ήθος, με δικαιοσύνη κι ανθρωπιά…

Διαβάστε περισσότερα