Φωτιές άναψε ο Damon Hill, καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, ο επικεφαλής αεροδυναμικού σχεδιασμού της Red Bull Racing ίσως αναζητήσει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Την άποψη ότι ο ιθύνων νους της Red Bull Racing και επικεφαλής αεροδυναμικού σχεδιασμού, Adrian Newey ίσως αναζητήσει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του, εγκαταλείποντας την αυστριακή ομάδα διατύπωσε ο Damon Hill.

Ο Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής επιχείρησε να ερμηνεύσει τις δημόσιες τοποθετήσεις του Adrian Newey και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το συμβόλαιο του κορυφαίου αεροδυναμιστή της Formula 1 με την ομάδα της Red Bull Racing λήγει σύντομα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πιθανότητες να μετακομίσει σε κάποια άλλη ομάδα του grid είναι σημαντικές.

Μάλιστα, ο Damon Hill δεν δίστασε να συνδέσει το όνομα του Adrian Newey με την ομάδα της Mercedes, η οποία ως γνωστόν δεν έχει βρει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά και την αλλαγή των προδιαγραφών των μονοθεσίων.

Ένα ακόμα στοιχείο που έκανε το Damon Hill να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Adrian Newey ίσως να εξετάζει και μάλιστα σοβαρά το ενδεχόμενο μετακίνησής του στη Mercedes, είναι το γεγονός ότι ο Βρετανός αεροδυναμιστής της Red Bull Racing έδειξε στο πρόσφατο Grand Prix του Bahrain ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον σχεδιασμό των μονοθεσίων της γερμανικής ομάδας.

Όπως και να έχει, στην περίπτωση που ο Adrian Newey αλλάξει στρατόπεδο, τότε αυτομάτως οι ισορροπίες δυνάμεων στο grid πρόκειται να αλλάξουν, χαρίζοντας στην ομάδα της Mercedes ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρόσφατος χαμός του D. Mateschitz, ιδιοκτήτης της Red Bull, ίσως έχει καταλυτικές επιδράσεις στην αυστριακή ομάδα, η οποία δεν αποκλείεται να προχωρήσει στην επαναξιολόγηση της θέσης της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Οι πληροφορίες που θέλουν τη Red Bull να αναζητά αγοραστή για τη δεύτερη ομάδα που διατηρεί στο πρωτάθλημα (βλ. Alpha Tauri), είναι αν μη τι άλλο ενδεικτικές της νέας προσέγγισης ή αν προτιμάτε στρατηγικής που πρόκειται να ακολουθήσει η αυστριακή ομάδα στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα