Ο άνθρωπος που κατέκτησε τον ουρανό, βρήκε τον θάνατο στον αέρα… Ο Αυστριακός πρωτοπόρος των extreme sports Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ, γνωστός για το ρεκόρ που έσπασε το 2012 με την ελεύθερη πτώση του με αλεξίπτωτο από το διάστημα(από τη στρατόσφαιρα), έχασε τη ζωή του σε ατύχημα με paraglideστην κεντρική Ιταλία, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.
Ο 56χρονος έχασε τον έλεγχο του μηχανοκίνητου αλεξιπτωτικού του ενώ πετούσε πάνω από το Πόρτο Σαντ’Ελπίντιο στην κεντρική περιοχή Marche της Ιταλίας την Πέμπτη 17 Ιουλίου και έπεσε στο έδαφος κοντά στην πισίνα ενός ξενοδοχείου.
Ο δήμαρχος του Πόρτο Σαντ’Ελπίντιο, Μαξιμιλιάνο Τσιαρπέλα, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Μπάουμγκαρτνερ ενδέχεται να υπέστη ξαφνικό πρόβλημα υγείας εν πτήσει και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο «ενός συμβόλου θάρρους και πάθους για τις ακραίες πτήσεις».
Μερικά από τα επιτεύγματά του:
Ο Αυστριακός, γνωστός ως «Fearless Felix», έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο τον Οκτώβριο του 2012, όταν – φορώντας μια ειδικά κατασκευασμένη στολή – πήδηξε από ένα αερόστατο 38 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη και ο πρώτος που έσπασε το φράγμα του ήχου, το οποίο συνήθως μετράται σε περισσότερα από 1.110 χιλιόμετρα/ώρα (690 μίλια/ώρα).
Δείτε βίντεο:
Ο πρώην στρατιωτικός αλεξιπτωτιστής έκανε χιλιάδες τολμηρές πτώσεις από αεροπλάνα, γέφυρες, ουρανοξύστες και διάσημα μνημεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή στη Βραζιλία.
Δείτε το σχετικό βίντεο:
Ένα άλλο επιτεύμα είναι και το άλμα με αλεξίπτωτο πάνω από τη Μάγχη αλλά και από τους Πύργους Πετρόνας στη Μαλαισία.
Δείτε παρακάτω το βίντεο από αυτή την πτώση:
Επίσης στην Αυστρία ήταν γνωστός για τις αμφιλεγόμενες απόψεις του, μεταξύ των οποίων η υποστήριξη της δικτατορίας ως μορφής διακυβέρνησης.
Μάλιστα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.500 ευρώ μετά από ένα περιστατικό το 2010, όταν χτύπησε έναν Έλληνα οδηγό φορτηγού στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης που ξέσπασε σε ένα μποτιλιάρισμα κοντά στο Σάλτσμπουργκ.
Μετά το ρεκόρ του το 2012, ο Μπαουμγκάρτνερ δήλωσε ότι το να ταξιδεύεις πιο γρήγορα από τον ήχο είναι «δύσκολο να περιγραφεί, γιατί δεν το νιώθεις. Μερικές φορές πρέπει να φτάσουμε πολύ ψηλά για να δούμε πόσο μικροί είμαστε».
Διαβάστε ακόμη:
- Η Ντεζιρέ Ινγκλαντέρ «ανέβασε» τη θερμοκρασία με τις καλοκαιρινές της πόζες
- Ένα ελληνικό νησί στη λίστα με τους ονειρικούς προορισμούς του κόσμου για το 2025
- iPhone 17: Η ημερομηνία κυκλοφορίας και τα χρώματα του νέου smartphone της Apple
- Ένα στα τρία νοικοκυριά στην Ελλάδα αδυνατεί να καλύψει το κόστος στέγασης