search

AREA 51

Σκάνδαλο μεγατόνων αποκάλυψε η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος: Κρατική εταιρία και Γενικός Γραμματέας υπουργείου εμπλέκονται σε επιχορηγήσεις εκατομμυρίων σε 20-25 επιχειρήσεις με στοιχεία – μαϊμού!

Μετά από παρέμβαση Βουρλιώτη υπήρξε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και παραπομπή της υπόθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα! Μείζον ζήτημα για το εποπτεύον Υπ. Ανάπτυξης!

221121082035_xeplyma

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με αντικείμενο τη Διαχείριση Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συμμετέχει και κρατικός αξιωματούχος της Κυβέρνησης έπεσε στα δίχτυα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Αναλυτικότερα, οι έμπειροι ελεγκτές της Αρχής, μετά από έρευνα διαπίστωσαν ότι ανώνυμες εταιρείες (περίπου 20-25) λάμβαναν επιχορηγήσεις εκατομμυρίων ευρώ από την εν λόγω Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια που όριζε ο νόμος και το εποπτεύων Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η Αρχή υπό τις οδηγίες του έμπειρου εισαγγελέα έδρασε άμεσα δεσμεύοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εν λόγω εταιρειών και στέλνοντας την υπόθεση στον εισαγγελέα μιας και οι ευθύνες αφορούν τόσο τις ανώνυμες εταιρείες που λάμβαναν τα ποσά των επιχορηγήσεων παράνομα όσο και για τους υπαλλήλους της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που μοίραζε τις κρατικές ενισχύσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εταιρείας που έλαβε επιχορήγηση 400.000 ευρώ ως πληττόμενη επιχείρηση από την πανδημία (COVID-19) ενώ είχε κάνει έναρξη το Β΄ Εξάμηνο του 2021 και εμφάνιζε ανύπαρκτο τζίρο !!!!!

Τα ερωτήματα του Radar:

1. Είναι δυνατόν η εν λόγω Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία να διαχειρίζεται Ευρωπαϊκά Κονδύλια εκατομμυρίων και το σύστημα εσωτερικού ελέγχου της να μην λειτουργεί αποτελεσματικά;

2. Τα γνωρίζει αυτά ο γραμματέας του εν λόγω Υπουργείου που συμμετέχει και στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα;

3. Τι προτίθεται να κάνει ο φορέας για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον;

4. Αληθεύει ότι υπήρξαν ήδη πιέσεις και παρεμβάσεις άνωθεν προς την Αρχή για το ξέπλυμα;

5. Πόσοι και ποιοι κρατικοί αξιωματούχοι τελικά εμπλέκονται σε αυτή την δυσώδη υπόθεση διασπάθισης κρατικού χρήματος και κοινοτικών κονδυλίων;

Διαβάστε ακόμη: