search

ΣΠΟΡ

Μουντιάλ 2022: Πλήθος αντιδράσεων για τις συνθήκες και τις απαγορεύσεις

Οι αυστηροί κανόνες συμπεριφοράς προκαλούν αβεβαιότητα και φόβο στους φιλάθλους

Μουντιάλ 2022: Πλήθος αντιδράσεων για τις συνθήκες και τις απαγορεύσεις

Αύριο, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, αρχίζει το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, το οποίοθα  προσφέρει μια πολύ διαφορετική εμπειρία σε σχέση με τα προηγούμενα Μουντιάλ. Οι αυστηροί κανόνες συμπεριφοράς που απαιτούν οι αρχές του Κατάρ προκαλούν αβεβαιότητα, ακόμη και φόβο, στους φιλάθλους που θα βρεθούν στο εμιράτο.

Το Μουντιάλ του Κατάρ, πριν ακόμη ξεκινήσει, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην αραβική χώρα.

Η FIFA επιχειρεί να εξωραΐσει την κατάσταση εκμεταλλευόμενη την δυνατότητα του ποδοσφαίρου να ενώνει. Κουλτούρες, πολιτισμούς και αντιθέσεις αιώνων.

Οι εννέα ομάδες που έχουν αγκαλιάσει το κίνημα «One Love» κόντρα σε κάθε είδους διάκριση, με τους αρχηγούς τους να φέρουν το σχετικό περιβραχιόνιο με τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, επιμένουν στις θέσεις του παρά την αντίθεση της FIFA.

Με δεδομένες τις απαγορεύσεις που επικρατούν στην Μουσουλμανική χώρα, οι ευρωπαϊκές συνήθειες, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και η ελευθερία επιλογής της σεξουαλικής ταυτότητας, δεν φαίνεται να γίνονται αποδεκτές.

Διαβάστε ακόμη: