Ραγδαίες εξελίξεις προμηνύονται γύρω από το ζήτημα του ελέγχου από την Αρχή για το ξέπλυμα, Διευθυντών καταστημάτων ιδιωτικών συστημικών τραπεζών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε τεράστιες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, οι οποίες εντοπίστηκαν και εξιχνιάζονται!

Πρόκειται για 2 βαρβάτες υποθέσεις ξεπλύματος μέσω ακινήτων στην Μύκονο και αλλού διά μέσω εμβασμάτων δεκάδων εκατομμυρίων από Λονδίνο και Αραβικά Εμιράτα, προς πλήθος εγχώριων εταιριών, κατά κύριο λόγο ΙΚΕ, οι οποίες παρουσιάζονταν ως υποκαταστήματα των μητρικών που είχαν έδρα στο εξωτερικό!

Και τούτο διότι, με το κόλπο του υποκαταστήματος και έχοντας εξασφαλίσει την σιωπή των Διευθυντών των Τραπεζών, παρέκαμπταν τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία σκανδαλωδώς και παρανόμως δεν ενημερωνόταν για τις ύποπτες κινήσεις των λογαριασμών και τα ύποπτα εμβάσματα από το εξωτερικό με ποσά πολλών εκατομμυρίων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μία εκ των υπόπτων συναλλαγών από το Λονδίνο ήταν της τάξης των 18 εκατ. ευρώ!

Έτσι, συναλλαγές που πλησιάζουν τα 100 εκατ. ευρώ, ουδέποτε τέθηκαν υπόψιν των Αρχών, καθώς οι Διευθυντές που ήταν στο κόλπο, ουδέποτε ενημέρωσαν την ΤτΕ ως όφειλαν!

Μέχρι που κάποια στιγμή ανώνυμες καταγγελίες στις Αρχές αποκάλυψαν το σκάνδαλο με αποτέλεσμα να παρέμβουν τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος, όσο και η Αρχή για το Ξέπλυμα που δέσμευσε ήδη τραπεζικούς λογαριασμούς και έχει στείλει και τις 2 υποθέσεις στον εισαγγελέα!

Την ώρα τούτη η έρευνα των Αρχών έχει πλέον εστιάσει στην έρευνα των τραπεζικών λογαριασμών και των ακινήτων που τυχόν κατέχουν Διευθυντές Καταστημάτων 2 προβεβλημένων συστημικών τραπεζών!

Η έρευνα σε πρώτη φάση αφορά τον έλεγχο των διευθυντών του δικτύου των τραπεζών, που προΐστανται σε περιοχές υψηλού εισοδηματικού κύκλου, όπως τα Βόρεια Προάστεια, τα Νότια και το κέντρο της Αθήνας!

Και εξετάζονται λεπτομερώς συγκεκριμένες καταγγελίες που έχουν φτάσει στις Αρχές ότι υπάρχουν Διευθυντές τραπεζών με μονοκατοικίες σε Εκάλη, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βουλιαγμένη και Γλυφάδα, που εκ πρώτης η απόκτηση τους δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα! Και παράλληλα διάγουν υπερπολυτελή βίο!

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ύπαρξη short list διευθυντών καταστημάτων που ερευνώνται από τις Αρχές! Και στην περίπτωση αυτή ο κλοιός σφίγγει…

Διαβάστε ακόμη: