search

ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρή επίθεση του Έλον Μασκ στην Apple: Μισούν την ελευθερία του λόγου

O Έλον Μασκ, κατηγορεί την Apple ότι μισεί την ελευθερία του λόγου

Σφοδρή επίθεση του Έλον Μασκ στην Apple: Μισούν την ελευθερία του λόγου

Σφοδρή επίθεση στην Apple εξαπέλυσε μέσω του Twitter ο μεγιστάνας Έλον Μασκ, κατηγορώντας τον τεχνολογικό κολοσσό ότι μισεί την ελευθερία του λόγου.

Η Apple «ως επί το πλείστον σταμάτησε να διαφημίζεται στο Twitter. Μισούν την ελευθερία του λόγου στην Αμερική;», διερωτήθηκε μεταξύ άλλων ο Μασκ με ένα μπαράζ tweets.

«Η Apple έχει επίσης απειλήσει να αποκλείσει το Twitter από το App Store της, αλλά δεν μας λέει γιατί», πρόσθεσε.

Όπως τονίζουν οι Financial Times, ο ιδρυτής της Tesla και νέο «αφεντικό» του Twitter, εκμεταλλεύτηκε  τις ανησυχίες των επικριτών της Apple, οι οποίοι αναφέρουν ότι η εταιρεία δεν παρέχει αρκετές πληροφορίες σχετικά με το γιατί ορισμένες εφαρμογές και περιεχόμενο έχουν αποκλειστεί από το App Store.

Δημοσίευσε μια δημοσκόπηση στους 119 εκατομμύρια ακολούθους του ρωτώντας αν «η Apple πρέπει να δημοσιεύει όλες τις ενέργειες λογοκρισίας που έχει κάνει και επηρεάζουν τους πελάτες της», ρωτώντας σε άλλο tweet: «Ποιους άλλους έχει λογοκρίνει η Apple;».

 

Απαντώντας σε έναν προγραμματιστή που είπε ότι αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν κάποιο περιεχόμενο που σχετίζεται με την Covid-19, ο Μασκ έγραψε: «Μυστική καταστολή της ελευθερίας του λόγου από την Apple. Οι πελάτες δεν ενημερώθηκαν ποτέ. Τι στο διάολο συμβαίνει εδώ;».

Διαβάστε ακόμη: