Σήμερα (21/12), ο Σεπ Μπλάτερ ανέφερε ότι δε μπόρεσε να προστατεύσει το ποδόσφαιρο από πολιτικές και επιχειρηματικές παρεμβάσεις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα “Zeit”. Ο Μπλάτερ, ο οποίος ηγήθηκε της FIFA για δεκαεπτά χρόνια, τόνισε ότι «προσπάθησα να ελέγξω αυτές τις παρεμβάσεις» αλλά απέτυχε επανειλημμένα «λόγω της οικονομικής αξίας του ποδοσφαίρου και της πολιτικής».

Ο Σεπ Μπλάτερ απομακρύνθηκε από τη θέση του επικεφαλής της FIFA και αποκλείστηκε από το ποδόσφαιρο το 2015, μετά την άσκηση ποινικής διαδικασίας εναντίον του, από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας. Τον Ιούνιο, απαλλάχθηκε από ελβετικό δικαστήριο για την κατηγορία της απάτης, αλλά οι εισαγγελείς άσκησαν έφεση κατά της απόφασης. Ενθυμούμενος μία τοποθέτηση του προκατόχου του, Ζοάο Χαβελάνζε, ο οποίος τού είχε πει ότι «δημιούργησε ένα τέρας», ο Μπλάτερ επεσήμανε στην εφημερίδα ότι «ίσως, είχε δίκιο».

Ο Σεπ Μπλάτερ είχε σημειώσει ότι το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ ήταν εμβληματικό για το μεγαλύτερο ζήτημα που επηρεάζει το ποδόσφαιρο, την υπερεμπορευματοποίηση. «Γίνονται προσπάθειες να στύψουν όλο και περισσότερο το λεμόνι, για παράδειγμα, με τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου με 48 ομάδες ή τώρα με ένα (μεγαλύτερο) Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι η FIFA δεν έχει καμία δουλειά με το ποδόσφαιρο συλλόγων.

Διαβάστε ακόμη: