Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Τρίτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να μετρούν την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας καθώς και τα εταιρικά κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,6% μετά την ήπια διαπραγμάτευση της Δευτέρας, καταγράφοντας υψηλό 14 μηνών στις 469,57 μονάδες.

Οι τράπεζες αυξήθηκαν κατά 1,8% σε συνέχεια των οικονομικών αποτελεσμάτων απο τράπεζες των ΗΠΑ, ενώ οι μετοχές εξόρυξης αυξήθηκαν 1,2% αφού η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στο 4,5% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη 4% σε δημοσκόπηση του Reuters. Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησαν 0,54%.

Τα στοιχεία της βρετανικής αγοράς εργασίας έδειξαν ότι η ανεργία αυξήθηκε ελαφρά, αλλά ο αριθμός των ατόμων που ταξινομήθηκαν ως οικονομικά ανενεργοί μειώθηκε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες στο 21,1%.

Εν τω μεταξύ, η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο, με τους μισθούς να αυξάνονται κατά 6,9% στον ιδιωτικό τομέα και 5,3% στον δημόσιο τομέα.

Η Ashley Webb, οικονομολόγος του Ηνωμένου Βασιλείου στην Capital Economics, είπε ότι άφησε την Τράπεζα της Αγγλίας με μια «σκληρή έκκληση για το εάν θα αυξηθούν περαιτέρω τα επιτόκια». αν και σημείωσε επίσης ότι η αύξηση των μισθών υποχωρούσε συνολικά.

Η σουηδική Ericsson σημείωσε πτώση 6,1% αφού ανέφερε τριμηνιαία πτώση στις πωλήσεις και ετήσια πτώση των κερδών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Börje Ekholm είπε στο CNBC ότι οι συνθήκες ήταν δύσκολες, αλλά περίμενε μια σταδιακή ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι μετοχές της Easyjet ήταν ελαφρώς υψηλότερα μετά τον περιορισμό των ζημιών του πρώτου τριμήνου λόγω της ισχυρής ζήτησης για το Πάσχα και δεδομένου ότι τα κέρδη ολόκληρου του έτους ενδέχεται να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις.

Διαβάστε περισσότερα