Σε δημοπρασία θα τεθεί το εμβληματικό ροζ φόρεμα που φορούσε η Όντρεϊ Χέπμπορν στην ταινία του 1961 «Breakfast at Tiffany’s».

Η τουαλέτα σε χρώμα ροζ του φλαμίνγκο, όπως περιγράφεται, είναι μία δημιουργία του οίκου Givenchy και είχε φορεθεί από την Όντρεϊ Χέπμπορν στην ενσάρκωση ενός εκ των ρόλων που την ανέδειξαν.

-----------------

Το κομμάτι από μεταξωτή οργάντζα διαθέτει χειροποίητο απλικέ από δαντέλα, με πούλιες και χάντρες – και ακόμη και χωρίς την πλούσια ιστορία του, αναμενόταν να γίνει περιζήτητο.

Η τιμή του αναμένεται να φτάσει περίπου τα 450.000 δολάρια.

Η δημοπρασία του φορέματος θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά – δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς το πότε – από τον οίκο Julien’s στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Legends: Hollywood and Royalty”.

Στο ίδιο event θα πωληθούν ακόμα φορέματα των Γκρέτα Γκάρμπο, Αν Μπάξτερ, Τζούντι Γκάρλαντ, Ελίζαμπεθ Τέϊλορ, Βιβιάν Λι κι άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων.

Διαβάστε ακόμη: