Οι τιμές του πετρελαίου άλλαξαν ελάχιστα σήμερα Τρίτη, καθώς οι έμποροι προσπαθούν να αξιολογήσουν το ενδεχόμενο οικονομικής τόνωση από την Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν κατά 12 σεντς, ή 0,1%, στα 84,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate υποχώρησαν 0,1%, ή 7 σεντς, στα 79,67 δολάρια το βαρέλι.

Το αργό σημείωσε άνοδο νωρίτερα στη συνεδρίαση, αφού τα στοιχεία από την Κίνα έδειξαν ότι ο καταναλωτικός πληθωρισμός τον Μάρτιο κινήθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό από τον Σεπτέμβριο του 2021, υποδηλώνοντας ότι η αδυναμία της ζήτησης παραμένει εν μέσω άνισης οικονομικής ανάκαμψης, η οποία ενθάρρυνε τις προσδοκίες ότι το Πεκίνο μπορεί να λάβει μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης.

«Ο ΔΤΚ του Μαρτίου στην Κίνς είναι χαμηλότερος από το αναμενόμενο, γεγονός που μπορεί να ωθήσει την κινεζική κυβέρνηση να τονώσει περαιτέρω την οικονομία», δήλωσε η Tina Teng, αναλύτρια της CMC Markets.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου έχουν ανέβει περισσότερο από 5% από τότε που ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, εξέπληξαν την αγορά την περασμένη εβδομάδα με έναν νέο γύρο περικοπών παραγωγής που ξεκινά τον Μάιο.

«Οι εθελοντικές περικοπές παραγωγής από ορισμένα μέλη του ΟΠΕΚ+ θα πρέπει να πιέσουν περαιτέρω την αγορά πετρελαίου από τον Μάιο και μετά και να στηρίξουν τις τιμές του αργού», δήλωσε ο αναλυτής της UBS.

Στο μέτωπο της προσφοράς στις ΗΠΑ, τα στοιχεία του κλάδου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αναμένονται την Τρίτη. Πέντε αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτίμησαν κατά μέσο όρο ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά περίπου 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 7 Απριλίου.

 

Διαβάστε περισσότερα