Η Flagstar Bank, θυγατρική της New York Community Bankcorp Inc., συμφώνησε την Κυριακή να αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων της Signature Bank και ορισμένα από τα δάνειά της.

Η Signature Bank με έδρα τη Νέα Υόρκη έκλεισε από τις ρυθμιστικές αρχές την περασμένη εβδομάδα, μετά τις αποτυχίες της Silicon Valley Bank και της Silvergate Bank.

Σε δήλωση την Κυριακή, η Federal Deposit Insurance Corp. ανέφερε ότι η Flagstar θα αναλάβει τα 40 πρώην υποκαταστήματα της Signature από τη Δευτέρα και θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αυτόματα καταθέτες της Flagstar, σύμφωνα με την FDIC

Οι καταθέτες της Signature Bank θα γίνουν αυτόματα καταθέτες Flagstar, είπε η FDIC, με όλες τις καταθέσεις ασφαλισμένες μέχρι τα όριά τους.

Περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις που σχετίζονται με τις ψηφιακές τραπεζικές δραστηριότητες της Signature δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία και το FDIC θα παρέχει αυτές τις καταθέσεις απευθείας στους πελάτες.

Η συμφωνία της Κυριακής περιλαμβάνει την αγορά περιουσιακών στοιχείων περίπου 38,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την πρώην Signature Bank, συμπεριλαμβανομένων δανείων 12,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αγοράστηκαν με έκπτωση 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια από τα δάνεια της Signature θα παραμείνουν υπό διαχείριση για μεταγενέστερη διάθεση από το FDIC.

Η FDIC έλαβε επίσης δικαιώματα ανατίμησης μετοχών στη New York Community Bancorp NYCB, -4,66% κοινές μετοχές με δυνητική αξία έως και 300 εκατομμύρια δολάρια.

Η FDIC εκτίμησε ότι το κόστος της αποτυχίας της Signature Bank στο Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων θα είναι περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εν τω μεταξύ στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου…

Εν τω μεταξύ στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS Group AG, συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse για περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Financial Times.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, φερόταν να δέχεται πιέσεις από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε την Κυριακή μια εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse με την ελπίδα να αποφευθεί μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές σήμερα Δευτέρα.

Διαβάστε περισσότερα