Η Ρωσίδα κατάσκοπος Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα, όπως κυκλοφορούσε στην Ελλάδα με το όνομα «Μαρία Τσάλλα», τα τελευταία χρόνια διατηρούσε επιχείρηση στο Παγκράτι και κανένας δεν γνώριζε την πραγματική της ταυτότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν το 2018 η 35χρονη είχε βγάλει πλαστό διαβατήριο και είχε ταξιδέψει σε χώρες, όπως το Μεξικό, την Κροατία, την Σερβία, το Μαυροβούνιο και την Ιταλία.

Από το 2018 κι έπειτα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, αποκτώντας ελληνική ταυτότητα και ελληνικό ΑΦΜ. Λίγες ημέρες μετά την απόκτηση των πολυπόθητων εγγράφων ταξίδεψε στη Γαλλία, ενώ το 2020 πραγματοποίησε ταξίδια σε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα.

Το ίδιο έτος νοίκιασε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι κι άνοιξε την επιχείρησή της.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA η υπάλληλός της, στις 3 Ιανουαρίου η «Μαρία Τσάλλα» έφυγε από την Ελλάδα στο πλαίσιο ενός ταξιδιού. Το τελευταίο στίγμα στο κινητό της εντοπίζεται στις 4 Ιανουαρίου κι έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη της.

Μαρία Τσάλλα: «Ήταν ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας»

Ανάμεσα στους γείτονες της «Μαρίας Τσάλλα» ήταν και η δικηγόρος Μιλένα Αποστολάκη. Όπως δήλωσε η ίδια στο MEGA, η 35χρονη ζούσε στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας και οι επαφές τους ήταν περιορισμένες.

«Αυτό που είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ήταν το κατάστημα, ήταν με νήματα και μαλλιά. Όταν είδα κάποια στιγμή να ξεφυτρώνει με μία μεγάλη πινακίδα στα αγγλικά, ήταν περίεργο. Σκεφτόμουν ότι είναι μία πολύ θνησιγενής προσπάθεια, που σε λίγους μήνες θα είχε κλείσει, γιατί ο δρόμος δεν είναι ιδιαίτερα εμπορικός. Το κατάστημα αυτό δεν ήταν για τον βιοπορισμό της, ήταν για κάτι άλλο», δήλωσε η Μιλένα Αποστολάκη.

Η έκπληξη για την Μιλένα Αποστολάκη ήταν μεγάλη όταν βγαίνοντας από την πολυκατοικία της είδε συγκεντρωμένο πλήθος δημοσιογράφων. Όπως είπε και η ίδια στο MEGA, δεν μπορούσε να διανοηθεί πως η «Μαρία Τσάλλα» έκρυβε κάτι άλλο πίσω από την εικόνα του κοριτσιού της διπλανής πόρτας.

«Αυτό το γεγονός ήταν για όλους μας έκπληξη. Κατέβηκα από το σπίτι μου και είδα από έξω δημοσιογράφους, όμως δεν έδωσα σημασία. Πήγα να προχωρήσω γιατί βιαζόμουν. Μία φίλη μου μού θύμισε πως όταν άνοιξε το κατάστημα μπήκα μέσα και της ευχήθηκα «καλορίζικο». Είδα ένα νέο κορίτσι και ένα μαγαζί χαριτωμένο και μπήκα να της πω μια ευχή, αλλά που να το φανταστείς αυτό, ήταν κυριολεκτικά το κορίτσι της διπλανής πόρτας», δήλωσε.

Μαρία Τσάλλα: «Δεν είχα καταλάβει τίποτα» λέει η υπάλληλός της

Το MEGA επικοινώνησε και με την υπάλληλο που είχε προσλάβει η Σμίρεβα στην επιχείρησή της. Η υπάλληλος, η οποία προσλήφθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, τόνισε πως η σχέση τους ήταν καθαρά επαγγελματική.

Όπως εξήγησε η ίδια, στις αρχές Ιανουαρίου η Σμίρεβα της είπε πως θα έφευγε για διακοπές, καθώς ήταν λάτρης των ταξιδιών. Μία εβδομάδα αργότερα η 35χρονη ενημέρωσε μία φίλη της πως της έκλεψαν το κινητό κι είχε χάσει το mail της. Έτσι, της έστειλε μία νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ώστε να επικοινωνούν.

«Έγινε πρόσληψη τον Δεκέμβρη, η πληρωμή του Δεκεμβρίου ήταν ένα μέρος μετρητά, ένα μέρος από τραπεζικό λογαριασμό. Από τον Ιανουάριο και μετά, επειδή μας είχε πει ότι την είχαν κλέψει την πρώτη βδομάδα των διακοπών της, είπε “πάρε τα χρήματα από το ταμείο και πες στον λογιστή να σου τυπώσει ένα χαρτί ότι πληρώθηκες”», δήλωσε.

Ωστόσο, την ημέρα που αναμενόταν να επιστρέψει στην Ελλάδα η «Μαρία Τσάλλα» επικοινώνησε μαζί της μέσω mail και της δήλωσε πως δεν θα ξαναγυρίσει, καθώς κάτι σημαντικό της συνέβη.

«Ήταν ήσυχος άνθρωπος, καλή και στη δουλειά της και στον χαρακτήρα. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ. Μου είχε στείλει μήνυμα ότι “δεν θα γυρίσω στην Ελλάδα, εάν θέλεις το μαγαζί το παίρνεις εσύ”».

Στη συνέχεια, η 35χρονη της ζήτησε να πάει στο σπίτι της να μαζέψει κάποια πράγματα, που θα της έλεγε εκείνη, και μετά θα κανόνιζε η ίδια το πώς θα τα λάβει.

«Δεν είχα καταλάβει τίποτα. Δεν μου φαινόταν κάτι περίεργο, γιατί και σαν επάγγελμα είμαστε πιο εσωστρεφείς σαν άνθρωποι. Δεν είχαμε φιλικές σχέσεις, είχαμε καθαρά επαγγελματικές σχέσεις», συμπλήρωσε η υπάλληλος.

Όπως είπε στο MEGA, η υπάλληλος δεν γνώριζε πληροφορίες για την οικογένεια της «Μαρίας Τσάλλα», παρά μόνο ότι ήταν μισή Ελληνίδα και σε έγγραφο εξουσιοδότησης που είχε λάβει φαινόταν μόνο το όνομα της μητέρας της. Μεταξύ τους μιλούσαν στα αγγλικά, ενώ της είχε πει πως ερχόταν μικρή στην Ελλάδα, η οποία της είχε λείψει και ήθελε πλέον να μείνει στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα