Η Silvergate Capital, ένας κεντρικός δανειστής στη βιομηχανία κρυπτογράφησης, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τερματίζει τις δραστηριότητες και ρευστοποιεί την τράπεζά της. Η μετοχή υποχώρησε περισσότερο από 36% στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Η Silvergate έχει λειτουργήσει ως μία από τις δύο κύριες τράπεζες για εταιρείες κρυπτογράφησης, μαζί με την Signature Bank με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Η εταιρία έχει λίγο περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, σε σύγκριση με περισσότερα από 114 δισεκατομμύρια δολάρια στην Signature. Το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης FTX ήταν σημαντικός πελάτης της Silvergate.

«Υπό το φως των πρόσφατων βιομηχανικών και κανονιστικών εξελίξεων, η Silvergate πιστεύει ότι η ομαλή κατάργηση των εργασιών της Τράπεζας και η εθελοντική εκκαθάριση της Τράπεζας είναι η καλύτερη πορεία προς τα εμπρός», ανέφερε η εταιρεία σε σχετική δήλωση.

Όλες οι καταθέσεις θα αποπληρωθούν πλήρως, σύμφωνα με το σχέδιο εκκαθάρισης που κοινοποιήθηκε την Τετάρτη. Η εταιρεία δεν είπε πώς σχεδιάζει να επιλύσει αξιώσεις κατά της επιχείρησής της.

Η Centerview Partners θα ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος της Silvergate και η Cravath, Swaine & Moore θα παρέχει νομικές υπηρεσίες.

Η εκκαθάριση έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η Silvergate διέκοψε την πλατφόρμα πληρωμών της, γνωστή ως Silvergate Exchange Network, ή SEN, η οποία θεωρήθηκε ως μία από τις βασικές της υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης εκκαθάρισης, η Silvergate διευκρίνισε ότι όλες οι άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τις καταθέσεις παραμένουν λειτουργικές καθώς η εταιρεία τερματίζεται.

Οι πελάτες θα ειδοποιηθούν σε περίπτωση που υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές.

Η Silvergate δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα καθυστερήσει την υποβολή του ετήσιου 10-K για το 2022, ενώ διευθέτησε τη «βιωσιμότητα» της επιχείρησής της. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι η καθυστερημένη κατάθεση οφειλόταν εν μέρει σε μια επικείμενη ρυθμιστική καταστολή, συμπεριλαμβανομένης μιας έρευνας που έχει ήδη ξεκινήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι εταιρείες κρυπτογράφησης όπως η Coinbase και η Galaxy Digital έσπευσαν να διακόψουν τους δεσμούς τους με τη Silvergate την περασμένη εβδομάδα, αφού η τράπεζα προειδοποίησε ότι δεν ήταν βέβαιη εάν θα μπορούσε να παραμείνει σε δραστηριότητα.

Διαβάστε περισσότερα