Οι μετοχές της Silvergate Capital Corp υποχώρησαν 10% τη Δευτέρα, αφού η τράπεζα ανέστειλε το δίκτυο πληρωμών με κρυπτογράφηση και εξέφρασε αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα της επιχείρησής της.

Η τράπεζα που εστιάζει στα κρυπτονομίσματα δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι έλαβε μια «απόφαση βάσει κινδύνου» να διακόψει αμέσως τη λειτουργία του Silvergate Exchange Network (SEN).

«Το SEN είναι το κύριο προϊόν ναυαρχίδα της Silvergate που προηγουμένως αποτελούσε το βασικό πόλο έλξης για τους καταθέτες για να φέρουν κεφάλαια στην τράπεζα», δήλωσαν αναλυτές της Wedbush.

Η διακοπή θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι η Silvergate μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο τερματισμού των εργασιών της, πρόσθεσαν.

Οι μετοχές της Signature Bank που δανείζει κρυπτονομίσματα υποχώρησαν επίσης περίπου 2,5% στις πρωινές συναλλαγές, ενώ το χρηματιστήριο κρυπτογράφησης Coinbase Global υποχώρησε σχεδόν 1%. Η Crypto firmRiot Platforms Inc και οι κατασκευαστές μηχανών εξόρυξης BTC Ebang International και Canaan Inc πέφτουν μεταξύ 1% και 2%.

«Η αγορά κρυπτονομισμάτων αντέδρασε στα αρνητικά νέα της Silvergate Bank, με το bitcoin και το ethereum να υποχωρούν περίπου 4,8% για την εβδομάδα», δήλωσαν αναλυτές της χρηματιστηριακής εταιρείας Bernstein.

Οι μετοχές της Silvergate έφτασαν στο χαμηλό ρεκόρ των 4,86 δολαρίων την Παρασκευή

Οι μετοχές της Silvergate έφτασαν στο χαμηλό ρεκόρ των 4,86 δολαρίων την Παρασκευή, χάνοντας σχεδόν το 98% της αξίας τους από το ιστορικό υψηλό όλων των εποχών τον Νοέμβριο του 2021 και εξαλείφοντας περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας.

“Πιστεύουμε ότι ένα σενάριο παραλαβής/εκκαθάρισης είναι μια ξεχωριστή πιθανότητα και καταλήγουμε σε αξία ρευστοποίησης 5 $ ανά μετοχή”, ανέφεραν οι αναλυτές της Wedbush. Η εκτιμώμενη τιμή σηματοδοτεί μια πτώση περίπου 13% σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμο της μετοχής.

Πλήθος σημαντικών εταιριών για την αγορά κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Coinbase Global, εγκατέλειψαν τη Silvergate ως τραπεζικό συνεργάτη τους.

Η εταιρεία αγωνίζεται να παραμείνει στη ζωή μετά την κατάρρευση του κρυπτονομιστηρίου FTX του Sam Bankman-Fried τον Νοέμβριο, ώθησε τους επενδυτές να αποσύρουν 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις από την τράπεζα τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους.

Η Silvergate ανέφερε καθαρή ζημιά 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο.

Διαβάστε περισσότερα