Ο συνιδρυτής του FTX, Sam Bankman-Fried, δέχθηκε τέσσερις νέες ποινικές διώξεις την Πέμπτη, σε ένα αντικαταστατικό κατηγορητήριο στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Μια πηγή που γνωρίζει τις νέες κατηγορίες είπε ότι ο SBF, όπως είναι ευρέως γνωστός, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει επιπλέον 40 χρόνια φυλάκιση εάν καταδικαστεί για την υπόθεση.

Το νέο έγγραφο χρέωσης κατηγοριών παρουσιάζει με περισσότερες λεπτομέρειες την φερόμενη δόλια συμπεριφορά του Bankman-Fried που σχετίζεται με την εταιρεία κρυπτονομισμάτων του και ένα σχετικό hedge fund.

Το κατηγορητήριο των 12 περιπτώσεων παρέχει επίσης νέες λεπτομέρειες για πολιτικές δωρεές που ο Bankman-Fried φέρεται να κατηύθυνε κατά παράβαση των ομοσπονδιακών νόμων για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας.

Το έγγραφο περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ο Bankman-Fried φέρεται να λειτούργησε ένα παράνομο πρόγραμμα χορηγών καθώς κινήθηκε για να χρησιμοποιήσει κεφάλαια πελατών για να εκτελέσει μια εκστρατεία πολιτικής επιρροής 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ομάδα των συνωμοτών, σύμφωνα με το έγγραφο, επέλεξε ένα άτομο που προσδιορίζεται στο έγγραφο μόνο ως «CC-1» ή συν-συνωμότης 1 ως δότης.

Ωστόσο, το 2022, ο τότε διευθυντής μηχανικής του FTX Nishad Singh συνεισέφερε 1,1 εκατομμύρια δολάρια στο LGBTQ Victory Fund Federal PAC, σύμφωνα με τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής.

Ο Singh δεν έχει κατηγορηθεί για αδίκημα.

Το νέο κατηγορητήριο αποσφραγίστηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Μανχάταν, όπου κατηγορήθηκε αρχικά ο Bankman-Fried.

Ο ίδιος δήλωσε αθώος για την υπόθεση.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Ντέμιαν Ουίλιαμς, σε δήλωση σχετικά με το νέο κατηγορητήριο είπε: «Είμαστε σκληρά στη δουλειά και θα παραμείνουμε έτσι μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Διαβάστε περισσότερα