Ο Nishad Singh, πρώην διευθυντής μηχανικής για το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης FTX, σχεδιάζει να δηλώσει ένοχος για κατηγορίες απάτης για τον ρόλο του στο φερόμενο σχέδιο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg η συμφωνία του Singh με την ομοσπονδιακή εισαγγελία στη Νέα Υόρκη δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και δεν έγινε άμεσα σαφές ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συμφωνίας για τον Singh.

Εάν ο Singh πράγματι κάνει συμφωνία, θα ενταχθεί στις τάξεις άλλων μελών του στενού κύκλου του Sam Bankman-Fried, συμπεριλαμβανομένων της πρώην CEO της Alameda, Caroline Ellison και του Gary Wang, συνιδρυτή της FTX και πρώην επικεφαλής τεχνολογίας, οι οποίοι συνεργάζονται με τους εισαγγελείς στην υπόθεση εναντίον του πρώην CEO της FTX.

Εν τω μεταξύ ο Bankman-Fried έχει δηλώσει αθώος για οκτώ κατηγορίες κακουργήματος και πρόκειται να δικαστεί το φθινόπωρο.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν απάντησε αμέσως αίτημα για σχολιασμό.

Ο Singh φέρεται επίσης να αντιμετωπίζει πιθανές χρεώσεις από ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Commodity Futures Trading Commission (CFTC) και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για τον ρόλο του στο σύστημα. Σύμφωνα με αρχεία από την πτωχευτική αίτηση της FTX με επικεφαλής τον John Jay Ray III, ο Singh έλαβε ένα προσωπικό δάνειο 543 εκατομμυρίων δολαρίων από την Alameda Research.

Ο Singh, 27 ετών, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ, όπου γνώρισε την πολύχρονη φίλη του, Claire Watanabe, η οποία αργότερα θα ενταχθεί στην FTX ως επικεφαλής μάρκετινγκ και ανθρώπινου δυναμικού.

Διαβάστε περισσότερα