Στο χωριό μου λένε: «Έκανε κι η μύγα κώλο»! Επειδή κάποιο τσιράκι της Διαπλοκής και του νταραβεριού τόλμησε να στείλει εξώδικο, στο οποίο εμπλέκει με θράσος και αυθάδεια άσχετα άτομα, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με όλο το παρεάκι σοβαρά και σε βάθος!

Ο «αγαπητός» Σκέρτσος προς το παρόν θα τρέχει και δεν θα φτάνει με την τραγωδία των Τεμπών και την αντικειμενική ευθύνη της κυβέρνησης στο υψηλότερο επίπεδο!

Και ας αφήσουν το αφήγημα με τον Σταθμάρχη! Ως ποτέ θα κοροϊδεύουν και θα προκαλούν την κοινωνία;

Όσο για τον Δ. Ανδριόπουλο που μέσα από το εξώδικο – παραλήρημα του τολμάει να απειλεί, θα ασχοληθούμε εκτενώς όπως ακριβώς του αρμόζει!

Και να ξέρει ότι θα αρχίσουμε να αποκαλύπτουμε έναν προς έναν ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ (Επιχειρηματίες, μεγαλόσχημους, διαπλεκόμενους, παράγοντες κλπ) έχει βάλει εδώ και χρόνια να παρέμβουν για να μας σταματήσουν!

Ας πάμε όμως λίγο από την αρχή και πάλι στο «σατανικό project» της ΠΥΡΚΑΛ!

Μόνο που φοβάμαι πως το αίμα των νέων παιδιών που χύθηκε στα Τέμπη, όλο αυτό τον διαπλεκόμενο συρφετό μέσα από την ετυμηγορία της κοινής γνώμης, θα τον στείλει από κει που ήρθε!

Το φαραωνικό σχέδιο του Άκη Σκέρτσου, του Υπ. Επικράτειας με το μπλοκάκι (απωθημένο της αγαπημένης του εποχής Σημίτη) και τα «κουτάκια» για τα οποία καυχιέται και που του τα «κατασκευάζει» η Price και το κολλητάρι του Μάριος Ψάλτης στον οποίο δίνει όλες τις δουλειές του Μαξίμου, εξελίσσεται από κωμωδία, όπως αρχικά παρουσιαζόταν, σε ιλαροτραγωδία!

Ο Τροντ Σόλιντ (Νορβηγός προπονητής του Ολυμπιακού επί Σ. Κόκκαλη που απολύθηκε ως αποτυχημένος) του Μεγάρου Μαξίμου, ακολουθώντας πιστά το σχέδιο του έτερου κολλητού και προνομιακού συνομιλητή Δημήτρη Ανδριόπουλου της Dimand, επιδιώκει παντί τρόπο να επιβάλει στην πράξη το τερατούργημα της υπουργειοποίησης της ΠΥΡΚΑΛ και της εγκατάλειψης 200 κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία δήθεν θα διατεθούν για την επιστροφή των νέων ζευγαριών στην Αθήνα!

Δηλαδή, αν δεν καταλάβατε, επιδιώκεται από τον Σκέρτσο και την διαπλεκόμενη παρέα του, τον Ανδριόπουλο και τον Ψάλτη, η αλλαγή φυσιογνωμίας του αστικού ιστού της πρωτεύουσας, προκειμένου η Dimand μέσα από το «διαβολικό» σχέδιο του αφεντικού της, να ανεγείρει φοιτητικές εστίες και κτίρια διαμερισμάτων ειδικά διαμορφωμένα σε τετραγωνικά μέτρα για νέα ζευγάρια!

Να κονομήσει δηλαδή ο Ανδριόπουλος, το καρτέλ του real estate που επικίνδυνα έχει στηθεί εσχάτως, αλλά και οι εργολάβοι που θα αναλάβουν το κατασκευαστικό αντικείμενο τόσο των 200 κτιρίων της Αθήνας όσο και της νέας διοικητικής πρωτεύουσας που θα ανεγερθεί στον Υμηττό στο οικόπεδο της ΠΥΡΚΑΛ δίπλα στην λεωφόρο Κατεχάκη, εις βάρος της φυσιογνωμίας της Αθήνας που προδήλως αλλοιώνεται από την ωμή παρέμβαση που υποκινείται για λόγους οικονομικούς και επιχειρηματικούς!

Η στάση του Σκέρτσου είναι επιεικώς απαράδεκτη, να προωθήσει μέσα από τη θέση που κατέχει στο Μαξίμου, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του παρέχει ο πρωθυπουργός, ένα επιχειρηματικό σχέδιο ενός υπέρμετρα φιλόδοξου και ματαιόδοξου επιχειρηματία – διαχειριστή – νταραβεριτζή, του Δημήτρη Ανδριόπουλου εν προκειμένω, που χωρίς αναστολές και χωρίς καμία ευαισθησία στο περιβάλλον και τον αστικό ιστό «σπρώχνει» μέσα από τον κολλητό του Υπ. Επικράτειας, ένα σχέδιο εμετικό, άθλιο, που προσβάλει την κοινωνία της Αθήνας και αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στο γέμισμα της τσέπης!!!!

Δυστυχώς σε αυτό τον τόπο τίποτα δεν θα αλλάξει! Μια ζωή τα συμφέροντα και οι νταραβεριτζήδες θα κάνουν κουμάντο και θα «δίνουν γραμμή» και οι πολιτικοί θα τους υπηρετούν μόνιμα ως Φιλιππινέζες!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ιδίως μετά την παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη που τάσσεται αντίθετος με το σχέδιο – έκτρωμα του Σκέρτσου, έμπνευσης του Δ. Ανδριόπουλου!

Ο Τροντ Σόλιντ του Μαξίμου (κολλητός του Δ. Ανδριόπουλου και του Μ. Ψάλτη της PwC) πήρε το φτυάρι και άρχισε το θάψιμο!

Πέρα όμως από αυτή τη γενικόλογη τοποθέτηση πάμε σε κάτι πιο συγκεκριμένο, που αφορά το μεγαλειώδες – φαραωνικό σχέδιο Σκέρτσου, που μας το ξεφούρνισε πριν καμπόσους μήνες και μας το επανέλαβε πέρυσι το καλοκαίρι του 2022, γύρω στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Αναφέρομαι φυσικά στο πρόγραμμα της δήθεν φθηνής κατοικίας για νέους, το μεγαλεπήβολο σχέδιο που έπεισαν τον Μητσοτάκη μέσα στον πανικό του να εξαγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ, βάσει του οποίου στο οικόπεδο της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό θα μεταφερθούν όλες οι κρατικές υπηρεσίες και τα υπουργεία και έτσι θα απελευθερωθούν χιλιάδες τετραγωνικά δημοσίων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή φθηνής στέγης σε νέα ζευγάρια και φοιτητές!

Όπως από τότε είχαμε αποκαλύψει, επρόκειτο επί της ουσίας, για το «όραμα της μεγάλης κονόμας» του Δ. Ανδριοπούλου της Dimand, για τα συμφέροντα του οποίου ο (σοφός) Σκέρτσος (με το μπλοκάκι σαν τον Σημίτη και τον Βέλγο πρώην προπονητή του Ολυμπιακού Τροντ Σόλιντ) παίζει ρόλο πλασιέ!

Όταν ο Υπ. Επικρατείας δεν …κλαψουρίζει που τον έπιασαν οι κεραίες του Radar να τρώει σούσι στο πανάκριβο Nobu του Four Seasons (Αστέρας Βουλιαγμένης)!

Βεβαίως Σκέρτσος και Ανδριόπουλος δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα!

Μόλις ο Σκέρτσος έκανε τις προαναγγελίες, αμέσως πετάχτηκε τυχαία, με παρέμβαση – συνέντευξη σε συγκεκριμένα media ο Ανδριόπουλος που «δήλωσε παρών» στο τεράστιο φοιτητικό σχέδιο νέων φθηνών κατοικιών της κυβέρνησης!

Όπως αντιλαμβάνεστε, ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε!

Και το χειρότερο είναι πως μας περνάνε για «Αμερικανάκια», ότι δεν παίρνουμε χαμπάρι τι γίνεται!

Και μας πουλάνε το «ντηλάρισμα» και το «κόλπο γκρόσο» ως δήθεν κυβερνητική παροχή προς την κοινωνία, δηλαδή ζεστό χρήμα στις τσέπες των αρπακτικών του real estate και των μεγαλοεργολάβων!

Dimand: Aνοδος κύκλου εργασιών στα €6,6 εκατ. κατά το 9μηνο 2022

Η παρωδία του ζητήματος ΠΥΡΚΑΛ! Από τον Κεράνη του Λαλιώτη στο σήμερα…

Πραγματικά τέτοια φούμαρα που υποκρύπτουν επιχειρηματικά συμφέροντα του real estate, των κατασκευών και της αστικής ανάπτυξης είχα χρόνια να ακούσω!

Για να είμαι ειλικρινής, από την εποχή του ιστορικού κτιρίου του Κεράνη, που ανακαινίσθηκε με του κόσμου τα εκατομμύρια από τις παραδοσιακές δυνάμεις των εργολάβων και του Μεγάρου Μουσικής υπό το πράσινο φως Λαλιώτη, για να μετεγκατασταθούν δήθεν οι υπηρεσίες του πάλαι ποτέ ΥΠΕΧΩΔΕ που ήταν διασκορπισμένες σε 11 κτίρια!!!

Βεβαίως, όσο είδατε εσείς ΥΠΕΧΩΔΕ στο κτήριο του Κεράνη, άλλο τόσο είδα κι εγώ!

Στις μέρες μας, ο …σοφός Σκέρτσος δέχτηκε προφανώς την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και …οραματίστηκε τον τρόπο που θα επιστρέψουν οι νέοι στο κέντρο της Αθήνας!

Η μετεγκατάσταση των 9 υπουργείων και τα 200 κτίρια 350.000 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας

Όχι, δεν θα επιστρέψουν με λεωφορεία και τρένα! Ούτε με επιδοτήσεις κατοικιών! Ούτε φυσικά με νέες θέσεις εργασίας!!!

Αλλά, διά μέσω της μετεγκατάστασης 9 υπουργείων από το κέντρο της Αθήνας, στο κτήριο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό, το οποίο θα ανακαινισθεί, θα μετασχηματιστεί και θα είναι έτοιμο, (αφού κοστίσει ένα σκασμό εκατομμύρια που θα μπουν στις τσέπες των επιτήδειων) όπως και ο Κεράνης στο πρόσφατο παρελθόν, να δεχτεί την παρουσία 9 υπουργείων!

Έτσι, σύμφωνα τον …οραματιστή Σκέρτσο, θα απελευθερωθούν 200 κτίρια, συνολικού εμβαδού 350.000 τμ, τα οποία θα αξιοποιηθούν, θα αναπλαστούν και θα αποτελέσουν φθηνή στέγη για…νεαρά ζευγάρια!!!

Τύφλα νάχει ο Priamos, τα XXX και το Pines στην Κηφισιά!

Το κτίριο της ΠΥΡΚΑΛ, οι νέοι και τα φούμαρα Σκέρτσου!!!

Dimand: Μια διαφορετική πρόταση στην ανάπτυξη ακινήτων. Τεράστιοι προϋπολογισμοί για ανακατασκευές, μετατροπές και μετεγκατάσταση

Εκ πρώτης, για να είμαι ειλικρινής, υπολογίζω τεράστιους προϋπολογισμούς ανακατασκευής και μετατροπής των υπουργείων σε σύγχρονες κατοικίες, φθηνές για νέους και κατάλληλες για μετεγκατάσταση τους στο κέντρο της Αθήνας.

Με αποτέλεσμα κάποιες εταιρίες του real estate που πρώτα μοιράζουν μέρισμα στους μετόχους, αδειάζουν τα ταμεία της εταιρίας και μετά εκδίδουν ομολογιακά δάνεια, να τρίβουν τα χέρια από την γκράντε κονόμα που επίκειται!

Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα! Και δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι και κάτι άλλες σουπιές του real estate… Αλλά με αυτούς θα ενασχοληθούμε διεξοδικά μελλοντικώς…

Και οι προϋπολογισμοί εκτινάσσονται εάν προσθέσουμε την ανακαίνιση της ΠΥΡΚΑΛ και τις αναπλάσεις κοινόχρηστων και δημοσίων χώρων στο κέντρο της πόλης!

Φαραωνικά σχέδια, κομμένα και ραμμένα για τη Διαπλοκή και τα πλοκάμια της. Η νέα «επικίνδυνη φάρα» των «διανοουμένων» – νεονταβατζήδων του real estate

Επί του προκειμένου τώρα, είναι πραγματικά να απορείς για τις μεγαλοστομίες για έργα φαραωνικά, τα οποία δεν πρόκειται να γίνουν, αλλά ακόμη και εάν το κράτος καταφέρει να τα υλοποιήσει δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ για τον λόγο που κατασκευάστηκαν!

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τον Κεράνη, που αποτελεί απτό παράδειγμα διαπλοκής, συμφερόντων, επικίνδυνων και επιπόλαιων υπουργικών αποφάσεων και μόνους κερδισμένους τους εργολάβους, τους μεσάζοντες, τους νταραβεριτζήδες και τη …νέα φάρα που έχει ξεπηδήσει, τους νταβατζήδες του real estate!!!

Και ειλικρινά εύχομαι και ελπίζω το …όραμα του Σοφού Σκέρτσου, λόγια του αέρα, μπουρδολογίες, φούμαρα, να μην κοστίσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια στο Δημόσιο, χωρίς κανένα ουσιαστικό κοινωνικό αποτέλεσμα, που θα καταλήξουν στις τσέπες των γνωστών – αγνώστων.