search

ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στο Twitter: Μπλόκαρε δημοσιογράφους που καλύπτουν τον Elon Musk

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους είναι συντάκτες των New York Times, του CNN και της Washington Post.

Σάλος στο Twitter: Μπλόκαρε δημοσιογράφους που καλύπτουν τον Elon Musk

Έντονες επικρίσεις δέχεται ο Elon Musk, αφότου το Twitter «μπλόκαρε» λογαριασμούς που ανήκουν σε γνωστούς δημοσιογράφους οι οποίοι καλύπτουν τον νέο ιδιοκτήτη της πλατφόρμας.

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν αποκλεισμένοι από τους λογαριασμούς τους στο Twitter είναι συντάκτες των New York Times, του CNN και της Washington Post.

Εκπρόσωπος του Twitter είπε στο The Verge ότι η απαγόρευση σχετίζεται με τη δημοσίευση live πληροφοριών τοποθεσίας, ενώ έρχεται αφότου ο Musk απείλησε να κινηθεί νομικά κατά του ιδιοκτήτη ενός προφίλ που παρακολουθεί σε real time τις κινήσεις του ιδιωτικού του τζετ.

Ο Musk δεν σχολίασε ευθέως την απαγόρευση των λογαριασμών, αλλά σε tweet του ανέφερε ότι «το να με επικρίνεις όλη την ημέρα είναι απολύτως εντάξει, αλλά το να αποκαλύπτεις την τοποθεσία μου σε πραγματικό χρόνο και να θέτεις σε κίνδυνο την οικογένειά μου δεν είναι».

Πρόσθεσε ότι οι λογαριασμοί που εμπλέκονται στην πρακτική του doxxing, δηλαδή στη δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών για άτομα στο διαδίκτυο, αναστέλλονται για επτά ημέρες.

Τέλος ο λογαριασμός του Twitter που παρακολουθεί το τζετ του Musk

Να κινηθεί  νομικά κατά του 20χρονου που παρακολουθεί τις κινήσεις του ιδιωτικού του τζετ και τις μεταδίδει live στο Twitter απείλησε χθες ο Elon Musk, καθώς υποστηρίζει ότι ο λογαριασμός αυτός θέτει σε κίνδυνο τον γιο του.

Το Twitter μπλόκαρε τον λογαριασμό @ElonJet, ο οποίος είχε πάνω από μισό εκατομμύριο followers.

Ο ιδιοκτήτης του, Jack Sweeney, χρησιμοποιούσε δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες παρακολούθησης πτήσεων για να τουιτάρει κάθε φορά που το τζετ του Musk απογειωνόταν και προσγειωνόταν.

Ο Musk λέει ότι τώρα ότι κινείται νομικά μέτρα εναντίον του Sweeney και άλλων.

«Χθες το βράδυ, το αυτοκίνητο που μετέφερε τον μικρό X στο Λος Άντζελες ακολουθήθηκε από έναν τρελό stalker (που νόμιζε ότι ήμουν εγώ), ο οποίος αργότερα εμπόδισε το αυτοκίνητο να κινηθεί και ανέβηκε στο καπό», έγραψε ο Musk στο Twitter. Ο X είναι ένα από τα παιδιά που έχει αποκτήσει με την μουσικό Grimes.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter πρόσθεσε ότι οποιοσδήποτε λογαριασμός αποκαλύπτει το πού βρίσκονται συγκεκριμένα άτομα σε real time βάση θα μπλοκάρονται, καθώς πρόκειται για παραβίαση της ασφάλειάς τους.

Ο προσωπικός του λογαριασμός του Sweeney, @JxckSweeney, έχει επίσης ανασταλεί.

Ο φοιτητής είναι υπεύθυνος για δεκάδες άλλους λογαριασμούς που παρακολουθούν τα ιδιωτικά αεροπλάνα δισεκατομμυριούχων, όπως του συνιδρυτή της Microsoft Bill Gates, του ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos και του διευθύνοντος συμβούλου της Meta, Mark Zuckerberg.

Πολλοί από αυτούς τους λογαριασμούς φάνηκε να έχουν μπλοκαριστεί στο Twitter επίσης.

Ο Musk έχει πει εδώ και καιρό ότι ο λογαριασμός @ElonJet θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά του και φέρεται να είχε προσφέρει στον Sweeney 5.000 δολάρια για να τον διαγράψει.

Όμως, πριν από ένα μήνα είχε δεσμευτεί να διατηρήσει τον λογαριασμό σε λειτουργία, τώρα που είναι ιδιοκτήτης του Twitter.

Διαβάστε ακόμη: