search

ΚΟΣΜΟΣ

Twitter: Διέλυσε ο Μασκ το Συμβούλιο Αξιοπιστίας και Ασφάλειας της πλατφόρμας

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το αμερικανικό δίκτυο NBC News, μέλη του συμβουλίου ενημερώθηκαν μέσω email πως το συμβούλιο διαλύεται.

Twitter: Διέλυσε ο Μασκ το Συμβούλιο Αξιοπιστίας και Ασφάλειας της πλατφόρμας

Συνεχίζει τις σαρωτικές αλλαγές το νέο αφεντικό του Twitter. Χθες το βράδυ ο Ίλον Μασκ διέλυσε αιφνιδίως το Συμβούλιο Αξιοπιστίας και Ασφάλειας του Twitter και μάλιστα μόλις λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη σύσκεψη των εκπροσώπων του.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το αμερικανικό δίκτυο NBC News, μέλη του συμβουλίου ενημερώθηκαν μέσω email πως το συμβούλιο διαλύεται.

«Η δουλειά μας να κάνουμε το Twitter έναν ασφαλή, ενημερωτικό χώρο κινείται γρηγορότερα και επιθετικότερα από ποτέ άλλοτε και θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε τις ιδέες σας για το πώς θα πετύχουμε αυτόν τον στόχο» ανέφερε το εσωτερικό έγγραφο με την υπογραφή του Twitter.

Τα μέλη του συμβουλίου, που έκαναν γνωστή την είδηση και αποκάλυψαν το σχετικό email στο Associated Press και άλλα ειδησεογραφικά δίκτυα, μίλησαν σε καθεστώς ανωνυμίας υπό το φόβο εκδικητικών μέτρων.

Η νέα εξέλιξη βαθαίνει την κρίση που πλήττει την εταιρεία μετά την εξαγορά της από τον Μασκ και εντείνει τις ανησυχίες εργαζομένων και χρηστών κοινωνικής δικτύωσης για το μέλλον της πλατφόρμας.

Tο Twitter ιδρύσει το 2016 το συμβούλιο, μια συμβουλευτική ομάδα σχεδόν 100 ανεξάρτητων οργανώσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσει φαινόμενα ρητορικής μίσους, παιδικής εκμετάλλευσης, αυτοκτονιών, αυτοτραυματισμών και ανάλογων προβλημάτων στην πλατφόρμα.

Απολύθηκαν υπάλληλοι καθαριότητας χωρίς αποζημίωση
Χωρίς καν να λάβουν την αποζημίωση της απόλυσης τους καταγγέλλουν ότι εκδιώχθηκαν από τον Ίλον Μασκ εξοργισμένοι υπάλληλοι καθαριότητας του Twitter. Μάλιστα, ένας από αυτούς είπε στο BBC ότι ένα μέλος της διοικητικής ομάδας του νέου ιδιοκτήτη του Twitter είχε πει ότι τις δουλειές τους θα αναλάβουν ρομπότ!

Γερουσιαστής της πολιτείας της Καλιφόρνια είπε ότι ο Μασκ μεταχειριζόταν το πρώην προσωπικό «σαν σκουπίδια». Ο εισαγγελέας της πόλης του Σαν Φρανσίσκο Ντέιβιντ Τσίου είπε ότι ερευνά εάν ο Μασκ παραβίασε τον νόμο, προσθέτοντας: «Ο Ιλον Μασκ είχε μακρά ιστορία παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας».

Διαβάστε ακόμη: