search

ΚΟΣΜΟΣ

Τη δίωξη του Φάουτσι ζητά ο Έλον Μασκ – Λευκός Οίκος: Επικίνδυνες και αηδιαστικές δηλώσεις

Ο Μασκ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ζήτησε μέσω Twitter τη δίωξη του Φάουτσι

Τη δίωξη του Φάουτσι ζητά ο Έλον Μασκ - Λευκός Οίκος: Επικίνδυνες και αηδιαστικές δηλώσεις

Τη δίωξη του επικεφαλής λοιμωξιολόγου των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, για τους χειρισμούς του στην πανδημία, ζήτησε ο μεγιστάνας και νέο «αφεντικό» του Twitter, Έλον Μασκ, προκαλώντας «σεισμό» στα social media, αλλά και την οργισμένη αντίδραση του Λευκού Οίκου.

Ο Μασκ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ζήτησε μέσω Twitter τη δίωξη του Φάουτσι.  Καθώς το tweet έγινε viral, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter και της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla απάντησε στη δική του ανάρτηση, προσθέτοντας: “Η αλήθεια έχει απήχηση”.

Οργισμένη αντίδραση από τον Λευκό Οίκο

Όπως μεταδίδει το Reuters, οργισμένη ήταν η αντίδραση του Λευκού Οίκου στις δηλώσεις του ιδρυτή της Tesla.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν – Πιερ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι αηδιαστικές και έχουν πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα, και θα συνεχίσουμε να είμαστε πολύ σαφείς γι’ αυτό».

Η ίδια εξήρε τους χειρισμούς του Φάουτσι σε κρίσεις δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας.

O Φάουτσι δέχεται απειλές κατά της ζωής του

Ο Φάουτσι ο οποίος δήλωσε ότι σχεδίαζε να αποσυρθεί τον Δεκέμβριο ως κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν και κορυφαίος αξιωματούχος των ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες, έχει ασχοληθεί με τα ακανθώδη ζητήματα γύρω από τις κρίσεις υγείας, από το HIV/AIDS έως τη γρίπη των πτηνών και τον Έμπολα.

Ο βετεράνος ανοσολόγος έχει διατελέσει σύμβουλος επτά προέδρων των ΗΠΑ, αρχής γενομένης από τον Ρεπουμπλικανό Ρόναλντ Ρίγκαν και έχει πάνω από 50 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας.

Αλλά ήταν ο χειρισμός του COVID – και οι ωμές εκτιμήσεις του από το βήμα του Λευκού Οίκου ότι οι Αμερικανοί έπρεπε να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους ενόψει της πανδημίας – που τον έκαναν ήρωα για τους υποστηρικτές της δημόσιας υγείας, ενώ υπηρετούσε υπό τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν την πρώτη θέση στον κόσμο σε καταγεγραμμένους θανάτους από COVID-19 με περισσότερους από ένα εκατομμύριο. Ο Φάουτσι έχει πει ότι έχει αντιμετωπίσει απειλές κατά της ζωής του. Υπέμεινε επικρίσεις από τον Τραμπ και από διάφορους συντηρητικούς που αντιτάχθηκαν σε δικλείδες ασφαλείας, όπως ο εμβολιασμός, η κοινωνική αποστασιοποίηση και η συγκάλυψη, τις οποίες υποστήριξε για να προσπαθήσει να περιορίσει τη θανατηφόρα δράση της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη: