search

ΚΟΣΜΟΣ

TikTok: Ποιοι θέλουν να απαγορευτεί

Μια νέα νομοθεσία που αποσκοπεί στην απαγόρευση λειτουργίας του TikTok στις ΗΠΑ εισήγαγαν τρεις Ρεπουμπλικανοί

TikTok

Η TikTok έχει δεχθεί «πυρά» σχετικά με την προστασία των δεδομένων των χρηστών στις ΗΠΑ από την κινεζική κυβέρνηση.

Μάλιστα το νέο νομοσχέδιο του γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο, κορυφαίου Ρεπουμπλικάνου στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, και δύο βουλευτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αντανακλά την τελευταία κλιμάκωση των αμερικανικών πολιτικών φορέων κατά της κινεζικής εταιρείας.

Η νομοθεσία έρχεται καθώς ορισμένες πολιτείες με επικεφαλής Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες έχουν εισαγάγει περιορισμούς σε για τη χρήση του TikTok σε συσκευές που ανήκουν στην κυβέρνηση. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τουλάχιστον επτά πολιτείες έχουν εισαγάγει τέτοια μέτρα, συμπεριλαμβανομένων του Μέριλαντ και της Νότιας Ντακότα.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις της εταιρείας του TikTok με την αμερικανική κυβέρνηση για πιθανή συμφωνία που μπορεί να επιτρέψει στην εταιρεία να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια και να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους χρήστες των ΗΠΑ.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμη ούτε μία ουσιαστική ενέργεια για να προστατεύσει τους Αμερικανούς χρήστες από την απειλή της TikTok», ανέφερε ο Ρούμπιο σε δήλωσή του.

«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι αντί να ενθαρρύνουν την κυβέρνηση να ολοκληρώσει την επανεξέταση της εθνικής ασφάλειας του TikTok, ορισμένα μέλη του Κογκρέσου αποφάσισαν να πιέσουν για μια πολιτικά υποκινούμενη απαγόρευση που δεν θα κάνει τίποτα για να προωθήσει την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε εκπρόσωπος της TikTok.

«Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τα μέλη του Κογκρέσου σχετικά με τα σχέδια που έχουν αναπτυχθεί υπό την εποπτεία των κορυφαίων υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας της χώρας μας – σχέδια που βρισκόνται σε καλό δρόμο για την εφαρμογή τους – για την περαιτέρω διασφάλιση της πλατφόρμας μας στις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε.

Η TikTok έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν μοιράζεται πληροφορίες με την κινεζική κυβέρνηση και ότι μια ομάδα ασφαλείας με έδρα τις ΗΠΑ αποφασίζει ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών των ΗΠΑ από την Κίνα. Η TikTok έχει, επίσης, αναγνωρίσει ότι οι υπάλληλοι που εδρεύουν στην Κίνα μπορούν επί του παρόντος να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.

Διαβάστε ακόμη: