Η SABO υποστηρίζει την 1η Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής “Minoan Robosports Competition Global Olympiad”, που διοργανώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – H.E.R.O. και θα διεξαχθεί 7 με 10 Απριλίου 2023 στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου «Μάρκος Καραναστάσης».

Στο πλαίσιο της 1ης Ολυμπιάδας Αθλητικής Ρομποτικής “Minoan Robosports Competition Global Olympiad” προπονητές και μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν Αθλητές – Ρομπότ και να παρουσιάσουν το project τους προάγοντας την ευγενή άμιλλα και τον συναγωνισμό.

Πρόκειται για έναν  διαγωνισμό που συνδυάζει τη χαρά και τον ενθουσιασμό του αθλητισμού με τη βαρύτητα και τη σοβαρότητα της επιστήμης και της τεχνολογίας, και φιλοδοξεί να καλλιεργήσει στους μαθητές την δημιουργικότητα, την ομαδικότητα, την επίλυση προβλημάτων, την εφευρετικότητα, τον υγιή συναγωνισμό, ενώ παράλληλα τους διδάσκει έννοιες της αθλητικής ρομποτικής, της μηχανικής, του προγραμματισμού, των μαθηματικών και της φυσικής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η SABO υποστηρίζει για 2η συνεχόμενη χρονιά τη διοργάνωση του οργανισμού H.E.R.O. αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης νέων ανθρώπων στον τομέα της ρομποτικής και παρέχοντας έμπνευση και εφόδια στη μελλοντική γενιά μηχανικών και προγραμματιστών.

Διαβάστε περισσότερα