Η Ρωσία παίρνει τα μέτρα της για να είναι προστατευμένη σε περίπτωση που η Ουκρανία κάνει πράξη την απειλή της και εξαπολύσει επίθεση με drones κατά της Μόσχας.

Όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Βild», το Κρεμλίνο κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα υπό τον φόβο ότι η κυβέρνηση του Κιέβου μπορεί να προβεί σε επιθέσεις με drones κάνοντας πραγματικότητα τις απειλές της. Για τον λόγο αυτό, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας και δεξί-χέρι του Πούτιν, Σεργκέι Σοϊγκού, αποφάσισε να προστατέψει την ρωσική πρωτεύουσα τοποθετώντας στην ταράτσα του κτιρίου ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.

Το γερμανικό δημοσίευμα γράφει χαρακτηριστικά ότι, στην ταράτσα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υπάρχει ένα σύστημα αεράμυνας, βάρους 35 τόνων, με κόστος που αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το «Pantsir-S1», ένα ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς, που μπορεί να εντοπίσει εναέριους στόχους σε απόσταση 20 χιλιομέτρων.

Αυτό σημαίνει ότι οι αρχές της Μόσχας θέλουν να είναι πανέτοιμες σε περίπτωση που το Κίεβο εξαπολύσει επιθέσεις με ουκρανικά drones. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, στο Twitter έχει ανέβει σχετικό βίντεο που δείχνει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας να τοποθετείται στην ταράτσα του υπουργείου Άμυνας με την βοήθεια ενός γερανού.

To σύστημα αυτό βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Κρεμλίνο, επισημαίνει η εφημερίδα «Bild». Την ώρα που η Μόσχα προσέχει τα… νώτα της και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, υπουργοί Άμυνας της Δύσης – συμπεριλαμβανομένου του νέου υπουργού της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, όπως και υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων από πολλές χώρες, θα συζητήσουν σήμερα για την ενίσχυση της στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία.

Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στην αμερικανική αεροπορική βάση Ράμσταιν της Γερμανίας με τους συμμετέχοντες να εξετάζουν το ενδεχόμενο παράδοσης αρμάτων μάχης από την Πολωνία, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ στο Κίεβο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, και οι τέσσερις χώρες ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στην κυβέρνηση του Βερολίνου να παραδώσει τανκς στην εμπόλεμη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: