Θύμα fake news έπεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Μπούρας, ο οποίος επ’ ευκαιρία της ονομαστικής του γιορτής είχε κάνει κάλεσμα σε ξενοδοχείο της Ελευσίνας για να του ευχηθούν.

Η πραγματική πρόσκληση του κ. Μπούρα ήταν η εξής:

Ωστόσο, στα social media λίγο αργότερα κυκλοφόρησε παραποιημένη η πρόσκληση ως εξής:

bouras

Αναφερόμενος στο περιστατικό ο κ. Μπούρας ανέφερε σήμερα στη Βουλή: «Επικίνδυνη η τεχνολογία όταν παραποιεί τα γεγονότα. Οποιοσδήποτε κακόβουλος προσθέτει μια γραμμή. Κακοηθεια γράφοντας για γουρουνοπούλες. Στην περιοχή κυριαρχεί η προβατίνα.. Αυτά είναι κακόβουλα. Εξεπλάγην όταν ήρθαν να μου ευχηθούν χθες πάνω απο 2.000 άτομα στην Ελευσίνα χωρίς να έχουν την απολαβή. Τρόλαρε κάποιος και πρόσθεσε κάτι».

Νωρίτερα ο βουλευτής μιλώντας στον ΑΝΤ1, διαψεύδοντας ότι ισχύει κάτι τέτοιο, κάνοντας λόγο για τρολάρισμά του, για το οποίο θα κινηθεί νομικά.

Ο κ. Μπούρας είπε: «Με πήραν διαμαρτυρόμενοι 2.000 πολίτες που με τίμησαν χθες. Είναι προφανές ότι κάποιοι τρόλαραν τη δική μου πρόσκληση. Θα προσφύγω για τα περαιτέρω».

«Ειλικρινά, λυπάμαι ιδιαίτερα γιατί κάποιοι προσπαθούν να παραποιήσουν αυτή την πρόσκληση. Η πρόσκλησή μου είναι σαφής. Καλούσα για την ονομαστική μου εορτή, με τίμησαν πάνω από 2.000 άνθρωποι και μάλιστα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο» είπε ο κ. Μπούρας, σημειώνοντας προς όσους πίστεψαν πως είναι αληθινή η αναφορά στη γουρνοπούλα και στη χρέωση των ψηφοφόρων πως ούτε ο χώρος δεν προσφέρεται για τέτοια εδέσματα.

Όπως είπε, εμφανώς ταραγμένος, «αυτή είναι κακοήθεια κάποιων και θα προσφύγω στα αρμόδια όργανα, γιατί κάποτε πρέπει να προστατεύσουμε την ορθή πληροφόρηση και τη Δημοκρατία».

Διαβάστε ακόμη: