«Η Ρωσία θα πρέπει να προετοιμασθεί για πλήγματα από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε όλη την επικράτεια, μετά τις επιθέσεις στα αεροδρόμια στρατηγικής σημασίας με αεροσκάφη που μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές στο Σαράτοφ και το Ριαζάν», τόνισε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας, Αντρέι Γκουρουλιόφ.

«Βλέπουμε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να πλήξουν τις βάσεις μας, τις συγκεντρώσεις στρατευμάτων, τις αποθήκες υλικού, βλέπουμε ότι μόλις τις τελευταίες 24 ώρες έβαλαν με “HIMARS”, οι δικοί μας υπολόγισαν ότι αυτοί οι πύραυλοι δεν έχουν, πλέον, βεληνεκές 70 χιλιομέτρων, αλλά 145.

Όμως, δε θα πρέπει να εκπλαγούμε, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Αργά ή γρήγορα, θα τούς προμηθεύσουν τα πάντα. Όπλα κάθε εμβέλειας, άρματα μάχης, αεροπλάνα· θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη και να προετοιμασθούμε», επεσήμανε χθες (12/12).

Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατάφεραν πλήγματα στα στρατιωτικά αεροδρόμια «Ένγκελς» (περιοχή Σαράτοφ) και «Ντιάγκιλεβο» (περιοχή Ριαζάν), την 6η Δεκεμβρίου. Ύστερα από αυτά τα πλήγματα, ακολούθησε η όγδοη μαζική πυραυλική επίθεση κατά των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας.

Διαβάστε ακόμη: