Συνελήφθησαν χθες το πρωί σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου τέσσερις Έλληνες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου και άλλων τμημάτων. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ζωοκλοπής.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, έγιναν έρευνες στις οικίες και τα ποιμνιοστάσιά τους. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κυνηγετικά όπλα χωρίς άδειες και διαπιστώθηκαν παραβάσεις περί ζωοκλοπής, όπως η μη σήμανση προβατοειδών. Βεβαιώθηκαν επίσης πρόστιμα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς λόγω έλλειψης βιβλιαρίων υγείας και ηλεκτρονικής σήμανσης.

Οι τέσσερις άνδρες ήταν ηλικίας 48. 76, 41 και 44. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: 

«Συνελήφθησαν, χθες (24.05.2024) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου και του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου με την συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ρεθύμνου, τέσσερις (4) ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα περίπτωση αδικήματα παραβάσεων της Νομοθεσίας περί όπλων και της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, χθες (24.05.2024) το πρωί από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες και στα ποιμνιοστάσια των ανωτέρω όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν  τέσσερα (4) κυνηγετικά όπλα για τα οποία δεν είχαν εκδοθεί σχετικές άδειες και δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις χορήγησης τους, διαπιστώθηκαν παραβάσεις  της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής (μη προβλεπόμενη σήμανση προβατοειδών-ενώτια και αδυναμία συγκέντρωσης ποιμνίου) και σχηματίστηκαν οι κατά περίπτωση δικογραφίες. 

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις των διατάξεων του νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς καθώς στερούνταν ενημερωμένου βιβλιαρίου υγείας και σχετικής ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων συντροφιάς που κατείχαν.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου».

Διαβάστε ακόμη: