Οι αναφορές του Κασσελάκη ότι την επομένη των εκλογών «ο μόνος που δεν θα πάρω τηλέφωνο είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης», απηχούν στις απόψεις που λένε ότι έρχεται μεγάλη σύγκρουση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ την 10η Ιουνίου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φιλοδοξεί να καταστεί ο ΣΥΡΙΖΑ πόλο έλξης για μικρότερα κόμματα και στελέχη την επομένη των εκλογών και θα κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα.

Γι΄αυτό προσπαθεί να δείξει ότι έχει ρεύμα, ότι μπορεί να πιάσει ένα 20% και να καταστήσει τον εαυτό του ως τον αντίπαλο του Μητσοτάκη.

Δεν είναι τυχαίες οι αναφορές του στο παπανδρεικό ΠΑΣΟΚ και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα κάνει ανοίγματα μετά τις εκλογές.

Από την άλλη, ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα και ότι δεν μπορεί ένα κόμμα χωρίς μηχανισμό να πάρει αυτά τα ποσοστά που διατείνεται ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Ανδρουλάκης θέλει την επομένη των εκλογών να προβεί σε στοχευμένες κινήσεις, κυρίως προς τη Νέα Αριστερά αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αντέχουν καθόλου την απολιτίκ στροφή του Κασσελάκη, την υπερβολική προβολή του στα ΜΜΕ και την μετατροπή του κόμματος σε προσωποπαγές υβρίδιο.

Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αν μείνουν κάτω από τα εθνικά ποσοστά τους θα έχουν εσωκομματικά προβλήματα.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να τους αμφισβητήσει πρόσωπο με πρόσωπο.

Στο ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης διαθέτει εσωκομματικούς εχθρούς όμως δύσκολα σε εσωκομματικές εκλογές μπορούν να τον κερδίσουν.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης υποβοηθούμενος από τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη, δύσκολα μπορεί να χάσει την υπόθεση αρχηγία.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να αμφισβητηθεί ο Κασσελάκης από αρκετά στελέχη, να γίνουν διαγραφές και να έχουμε μία τρίτη διάσπαση στο κόμμα.

Το σίγουρο είναι ότι η πολυδιάσπαση στο χώρο λειτουργεί τέλεια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μπορεί στις εκλογές να χάσει μονάδες και από το 41% να βρεθεί στο 33%, όμως, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ.

Αντιθέτως την επομένη των εκλογών, όλα τα φώτα θα στραφούν στις μεγάλες αλλαγές που θα έρθουν στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Διαβάστε ακόμη: